’s-Hertogenbosch gaat vergroenen om klimaatverandering op te vangen
Komende weken worden er 200 nieuwe bomen gepland langs verschillende wegen in de gemeente. Deze bomen maken onderdeel uit van een vergroeningsplan dat moet zorgen voor extra vergroening de komende jaren. Wethouder Mike van der Geld: “We verwachten zwaardere regenbuien en vaker extreem warm weer. Groen is een goede maatregel om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Bovendien zorgt het voor een prettiger leefomgeving en meer biodiversiteit. Daarom planten we extra bomen. Allemaal om naar ons doel klimaatbestendig in 2050 toe te werken.”
Vergroening is een onlosmakelijk onderdeel van alle ruimtelijke projecten en ontwikkelingen in ’s-Hertogenbosch. De gebouwde omgeving die we nu aanleggen moet voldoen aan onze doelen voor 2050: gezond, groen en klimaatbestendig. Zo is de gemeente bezig met het vergroenen van schoolpleinen. Daarnaast wordt er samen met inwoners bekeken hoe wijken kunnen worden vergroend.
Tiny Forest
Naast bomen langs wegen, plant de gemeente ook verschillende Tiny Forest. “We planten die aan om de biodiversiteit in het stedelijk gebied te versterken, maar ook als prettige plek voor mens en verschillende dieren. Denk dan aan vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren. Een Tiny Forest draagt ook bij aan een gezonde en klimaatbestendige woonomgeving”, aldus de gemeente.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Klimaatadaptieve stad begint in eigen tuin
16 apr om 12:10 uurOldenzaal wil groener worden en roept inwoners op om mee te doen. Met de Groenblauwe Tuinsubsidie kunnen…
Beweegalliantie organiseert Actief Werkbezoek Leefomgeving
10 apr om 09:19 uurBewegen moet (weer) net zo normaal worden als ademhalen. Maar hoe realiseren we dat binnen de fysieke…
Bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard verlicht met duurzame gelijkstroom
31 mrt om 10:18 uurNieuw-Reijerwaard zet een belangrijke stap in de verduurzaming van de openbare ruimte door de verlichting…
Hoe koppelen gemeente én bewoners in Deventer het regenwater van het riool af?
26 mrt om 08:57 uurOngeveer zestig procent van de binnenstedelijke ruimte in Deventer is in particuliere handen. Om de stad…
Beweegvriendelijke openbare ruimte: van visie naar praktijk
21 mrt om 08:00 uurEen vader die met zijn kind een slingerpaadje neemt in plaats van de rechte stoep. Een groep jongeren die op…
Waterberging in de wegfundering: ruimtebesparend en effectief
20 mrt om 08:45 uurDoor waterberging in de wegfundering te integreren, ontstaat er bovengronds meer ruimte voor andere functies.…
Een groener dorpsplein als podium voor Geffen
19 mrt om 08:33 uurWe zien het meer en meer, versteende dorps- of stadspleinen die worden omgetoverd in een groene verblijfsruimte…