Ontvang als eerste de Special Slimme en Gezonde Stad tijdens de Trenddag
Steeds meer mensen wonen in de stad. De Rijksoverheid vindt het belangrijk dat inwoners van steden gezond kunnen wonen, werken en ontspannen. Hierbij horen onder andere een betere luchtkwaliteit, weinig geluidsoverlast en een slimme en gezonde inrichting van de stad. Schoner verkeer en vervoer helpen een stad gezonder te maken en ook kennis over luchtkwaliteit (fijnstof), geluid, verkeer en vervoer ondersteunt overheden en andere partijen maatregelen te nemen die de leefomgeving in de stad verbeteren. Het programma Slimme en Gezonde Stad (SGS) wil hieraan bijdragen.
Deel kennis met 200 professionals
Kom op 22 juni naar de Trenddag Slimme en Gezonde Stad in Utrecht om kennis te delen op gebied van slimme en gezonde steden. De Trenddag biedt u een programma met een reeks interessante onderwerpen zoals het adaptief vermogen van de gezonde stad, gegeven door Martin Knuijt. Naast de vaste plenaire onderdelen zijn er twee rondes van parallelsessies, waarbij u per ronde kunt kiezen uit vijf sessies. De dag wordt geheel op eigen wijze afgesloten door Utrechter Maarten van Rossem.
Lees hier het volledige programma van de Trenddag »
Special Slimme en Gezonde Stad
Om nog beter de kennis en kunde die voortkomt uit het SGS-programma te delen, komt het ministerie van IenM met de Special Slimme en Gezonde Stad, in samenwerking met Acquire Publishing. Een magazine boordevol ambities, visies én tools om aan de slag te gaan met een duurzame toekomst voor uw stad.
Dus kom naar de Trenddag Slimme en Gezonde Stad en neem gratis uw exemplaar mee van deze unieke special, met onder andere:
- een interview met Chris Kuijpers, directeur-generaal Milieu en Internationaal bij het ministerie van IenM, over de ambities van programma Slimme en Gezonde Stad: “Gezondheid verdient een centrale plek in stedelijke ontwikkeling”;
- de zes pilotsteden van SGS (Utrecht, Nijmegen, Eindhoven, Rotterdam, Schiedam en Groningen) aan het woord over hun projecten en ontwikkelingen binnen het SGS-programma;
- 11 tools voor een toekomstbestendige stad waar gemeenten nu mee aan de slag kunnen, en;
- columns van grote spelers op gebied van slimme en gezonde steden, zoals architect Marco Broekman en Anne van Strien (The Wise City).
Mede namens het ministerie van IenM en de SGS-pilotsteden heten wij u van harte welkom. Meld u nu aan!
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Klimaatadaptieve stad begint in eigen tuin
16 apr om 12:10 uurOldenzaal wil groener worden en roept inwoners op om mee te doen. Met de Groenblauwe Tuinsubsidie kunnen…
Beweegalliantie organiseert Actief Werkbezoek Leefomgeving
10 apr om 09:19 uurBewegen moet (weer) net zo normaal worden als ademhalen. Maar hoe realiseren we dat binnen de fysieke…
Bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard verlicht met duurzame gelijkstroom
31 mrt om 10:18 uurNieuw-Reijerwaard zet een belangrijke stap in de verduurzaming van de openbare ruimte door de verlichting…
Hoe koppelen gemeente én bewoners in Deventer het regenwater van het riool af?
26 mrt om 08:57 uurOngeveer zestig procent van de binnenstedelijke ruimte in Deventer is in particuliere handen. Om de stad…
Beweegvriendelijke openbare ruimte: van visie naar praktijk
21 mrt om 08:00 uurEen vader die met zijn kind een slingerpaadje neemt in plaats van de rechte stoep. Een groep jongeren die op…
Waterberging in de wegfundering: ruimtebesparend en effectief
20 mrt om 08:45 uurDoor waterberging in de wegfundering te integreren, ontstaat er bovengronds meer ruimte voor andere functies.…
Een groener dorpsplein als podium voor Geffen
19 mrt om 08:33 uurWe zien het meer en meer, versteende dorps- of stadspleinen die worden omgetoverd in een groene verblijfsruimte…