Nieuw soort grasbetonstraatsteen doet intrede
Met de Mirum grasbetonstraatsteen kan groen op een esthetische manier worden geïntegreerd in de bestrating van de publieke buitenruimte. Groenbestrating zoals de Mirum heeft diverse voordelen:
- Groenbestrating houdt minder warmte vast en verkoelt door verdamping van het water.
Met andere woorden: dit is een praktisch hulpmiddel bij het bestrijden van hittestress. - Dankzij het open karakter van Mirum kan hemelwater in de bodem worden opgenomen.
- De bestrating maakt de openbare ruimte aantrekkelijk voor zijn gebruikers.
Klassiek formaat – hedendaagse look
Mirum is een grasbetonstraatsteen in het klassieke formaat 60x40x12 cm, maar met een hedendaagse look. De betonsteen heeft een relatief groot stapoppervlak waardoor de bereikbaarheid en toegankelijkheid van openbare ruimtes gewaarborgd blijft.
Strak lijnenpatroon
De betonstraatsteen leent zich perfect voor het creëren van een strak lijnenpatroon waarin groen en beton elkaar afwisselen. Het repeterende karakter zorgt voor uniformiteit, hoe de Mirum ook wordt geplaatst. Doordat de nokken zijn geïntegreerd kan Mirum zowel in blokverband als in elleboogverband worden geplaatst.
Assortiment groenbestrating
Wilt u meer weten over het assortiment groenbestrating van Struyk Verwo Infra?
Download brochure Groenbestrating
Bekijk assortiment in Productselector
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Klimaatadaptieve stad begint in eigen tuin
16 apr om 12:10 uurOldenzaal wil groener worden en roept inwoners op om mee te doen. Met de Groenblauwe Tuinsubsidie kunnen…
Beweegalliantie organiseert Actief Werkbezoek Leefomgeving
10 apr om 09:19 uurBewegen moet (weer) net zo normaal worden als ademhalen. Maar hoe realiseren we dat binnen de fysieke…
Bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard verlicht met duurzame gelijkstroom
31 mrt om 10:18 uurNieuw-Reijerwaard zet een belangrijke stap in de verduurzaming van de openbare ruimte door de verlichting…
Hoe koppelen gemeente én bewoners in Deventer het regenwater van het riool af?
26 mrt om 08:57 uurOngeveer zestig procent van de binnenstedelijke ruimte in Deventer is in particuliere handen. Om de stad…
Beweegvriendelijke openbare ruimte: van visie naar praktijk
21 mrt om 08:00 uurEen vader die met zijn kind een slingerpaadje neemt in plaats van de rechte stoep. Een groep jongeren die op…
Waterberging in de wegfundering: ruimtebesparend en effectief
20 mrt om 08:45 uurDoor waterberging in de wegfundering te integreren, ontstaat er bovengronds meer ruimte voor andere functies.…
Een groener dorpsplein als podium voor Geffen
19 mrt om 08:33 uurWe zien het meer en meer, versteende dorps- of stadspleinen die worden omgetoverd in een groene verblijfsruimte…