HKU laat studenten in minor 'slimme vraagstukken' oplossen
Het onderwerp van de minor is dus de 'slimme stad' en heeft vertakkingen op sociaal, economisch en fysiek niveau. Studenten uit allerlei sectoren werken samen aan een opdracht. Bij de minor zijn zowel studenten van de HKU als van andere hogescholen aangesloten. Het gaat om derdejaars en vierdejaars studenten.
De studenten ontwerpen en testen met elkaar een kleine oplossing voor een actueel vraagstuk in de stad. Daaraan vooraf stellen de studenten een probleemdefinitie op. Het vraagstuk kan bijvoorbeeld gaan over nieuwe manieren van live of digitale interactie tussen gemeente en bewoners, vrijetijdsbesteding, fietsparkeren of burgerparticipatie. Veel actuele onderwerpen zijn vaak complex en bieden nieuwe uitdagingen.
Om hiermee om te kunnen gaan, zijn nieuwe werkwijzen nodig. Innovatie ontstaat op het grensvlak van disciplines en methoden. In deze minor worden ook werkwijzen toegepast die komen uit Arts, Science & Technology.De onderwerpen worden deels toegelicht door experts van buiten, maar de studenten kunnen ook zelf een probleem definiëren en aanpakken als zij kunnen onderbouwen dat mensen het als een probleem ervaren.
Heeft jouw organisatie een vraagstuk ?
Zou je als “opdrachtgever “ jouw vraagstuk in willen inbrengen bij de minor Smart City/Future health die in september van start gaat?
Breng je voorstel voor een vraagstuk dan in vóór 1 september met een mail naar info@ovlnl.nl
Niet alleen gemeenten en overheden worden gevraagd. Ook als adviesbureau of installateur ben je zeer welkom om een vraagstuk in te brengen.
Op dinsdag 17 september worden de vraagstukken aan de studenten gepresenteerd. De studenten kiezen zelf met welk vraagstuk ze aan de slag willen gaan.
Kijk op de website van HKU voor meer informatie over de minor.
Meest gelezen
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Samenwerken is voor een toekomstbestendig beheer steeds belangrijker
29 nov om 09:11 uurIn deze rubriek bieden we makers van de openbare ruimte de mogelijkheid om elkaar vragen te stellen. Maurice…
Utrecht gaat dode bomen vaker laten staan
22 nov om 17:29 uurDe gemeente Utrecht kiest ervoor om dode bomen en boomstronken vaker laten staan. Deze kunnen namelijk van…
Knipperlichten in wegdek maken oversteken in Valkenburg veiliger
16 nov om 10:38 uurBreda test verschillende manieren van scooter- en fietsparkeren
15 nov om 13:52 uurBreda draait een pilot voor fiets- en scooterparkeerplaatsen. De gemeente wil de stad zo nog fietsvriendelijker…
Slimme stroomvoorziening voor markten en evenementen
15 nov om 08:11 uurBij Seijsener ontwikkelen we al jaren praktische en betrouwbare oplossingen voor het beheer van openbare…
Na anderhalve eeuw heeft Borculo weer een 'haven'
14 nov om 06:35 uurEeuwen geleden, tot 125 jaar terug, voeren er talloze boten af en aan naar het Achterhoekse stadje Borculo om…
Platform Integrale Samenwerking Openbare Ruimte gelanceerd
7 nov om 12:35 uurOm bij de toekomstbestendige inrichting van de openbare ruimte de uitdagingen voor de onder- en bovengrond…
Expertcolumn Thijs van Spaandonk: Wat geven we door?
1 nov om 08:42 uurIn elke editie van Straatbeeld schrijft een expert een column over het desbetreffende thema van het magazine.…