HKU laat studenten in minor 'slimme vraagstukken' oplossen
Het onderwerp van de minor is dus de 'slimme stad' en heeft vertakkingen op sociaal, economisch en fysiek niveau. Studenten uit allerlei sectoren werken samen aan een opdracht. Bij de minor zijn zowel studenten van de HKU als van andere hogescholen aangesloten. Het gaat om derdejaars en vierdejaars studenten.
De studenten ontwerpen en testen met elkaar een kleine oplossing voor een actueel vraagstuk in de stad. Daaraan vooraf stellen de studenten een probleemdefinitie op. Het vraagstuk kan bijvoorbeeld gaan over nieuwe manieren van live of digitale interactie tussen gemeente en bewoners, vrijetijdsbesteding, fietsparkeren of burgerparticipatie. Veel actuele onderwerpen zijn vaak complex en bieden nieuwe uitdagingen.
Om hiermee om te kunnen gaan, zijn nieuwe werkwijzen nodig. Innovatie ontstaat op het grensvlak van disciplines en methoden. In deze minor worden ook werkwijzen toegepast die komen uit Arts, Science & Technology.De onderwerpen worden deels toegelicht door experts van buiten, maar de studenten kunnen ook zelf een probleem definiëren en aanpakken als zij kunnen onderbouwen dat mensen het als een probleem ervaren.
Heeft jouw organisatie een vraagstuk ?
Zou je als “opdrachtgever “ jouw vraagstuk in willen inbrengen bij de minor Smart City/Future health die in september van start gaat?
Breng je voorstel voor een vraagstuk dan in vóór 1 september met een mail naar info@ovlnl.nl
Niet alleen gemeenten en overheden worden gevraagd. Ook als adviesbureau of installateur ben je zeer welkom om een vraagstuk in te brengen.
Op dinsdag 17 september worden de vraagstukken aan de studenten gepresenteerd. De studenten kiezen zelf met welk vraagstuk ze aan de slag willen gaan.
Kijk op de website van HKU voor meer informatie over de minor.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Klimaatadaptieve stad begint in eigen tuin
16 apr om 12:10 uurOldenzaal wil groener worden en roept inwoners op om mee te doen. Met de Groenblauwe Tuinsubsidie kunnen…
Beweegalliantie organiseert Actief Werkbezoek Leefomgeving
10 apr om 09:19 uurBewegen moet (weer) net zo normaal worden als ademhalen. Maar hoe realiseren we dat binnen de fysieke…
Bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard verlicht met duurzame gelijkstroom
31 mrt om 10:18 uurNieuw-Reijerwaard zet een belangrijke stap in de verduurzaming van de openbare ruimte door de verlichting…
Hoe koppelen gemeente én bewoners in Deventer het regenwater van het riool af?
26 mrt om 08:57 uurOngeveer zestig procent van de binnenstedelijke ruimte in Deventer is in particuliere handen. Om de stad…
Beweegvriendelijke openbare ruimte: van visie naar praktijk
21 mrt om 08:00 uurEen vader die met zijn kind een slingerpaadje neemt in plaats van de rechte stoep. Een groep jongeren die op…
Waterberging in de wegfundering: ruimtebesparend en effectief
20 mrt om 08:45 uurDoor waterberging in de wegfundering te integreren, ontstaat er bovengronds meer ruimte voor andere functies.…
Een groener dorpsplein als podium voor Geffen
19 mrt om 08:33 uurWe zien het meer en meer, versteende dorps- of stadspleinen die worden omgetoverd in een groene verblijfsruimte…