Haarlem maakt Structuurvisie OR
Hierbij gaat het om belangrijke thema’s zoals groen, water, bereikbaarheid, en landschap. Ook wordt in de structuurvisie ingegaan op de wijze waarop de gemeente de voorgenomen ontwikkelingen wil realiseren.
Onderliggende beleidskaders
De structuurvisie is een deelherziening van de op 20 april 2005 door de gemeenteraad vastgestelde structuurvisie ‘Haarlem 2020’. Belangrijke gemeentelijke beleidskaders de Nota Ruimtelijke Kwaliteit (2011), de Nota Kunst in de Openbare Ruimte (2011), Haarlem Duurzaam (2011), zijn onderleggers voor de structuurvisie. Dit geldt ook voor regionale beleidskaders en afspraken zoals de regionale bereikbaarheidsvisie Zuid-Kennemerland (2010).
Interactieve werkwijze
Het gemeentebestuur wil inwoners, bedrijven en instanties actief betrekken bij en informeren over de voorbereiding van de structuurvisie. Dat gebeurt onder meer via de gemeentelijke website waarop interactief kan worden meegedacht en gewerkt aan de inhoud van de Structuurvisie Openbare Ruimte.
Ter inzage
De planning is dat het ontwerp van de structuurvisie eind 2012 gedurende zes weken ter inzage ligt, waarbij gelegenheid wordt geboden om zienswijzen in te dienen. De structuurvisie kan dan voor de zomervakantie 2013 worden vastgesteld door de gemeenteraad.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Klimaatadaptieve stad begint in eigen tuin
16 apr om 12:10 uurOldenzaal wil groener worden en roept inwoners op om mee te doen. Met de Groenblauwe Tuinsubsidie kunnen…
Beweegalliantie organiseert Actief Werkbezoek Leefomgeving
10 apr om 09:19 uurBewegen moet (weer) net zo normaal worden als ademhalen. Maar hoe realiseren we dat binnen de fysieke…
Bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard verlicht met duurzame gelijkstroom
31 mrt om 10:18 uurNieuw-Reijerwaard zet een belangrijke stap in de verduurzaming van de openbare ruimte door de verlichting…
Hoe koppelen gemeente én bewoners in Deventer het regenwater van het riool af?
26 mrt om 08:57 uurOngeveer zestig procent van de binnenstedelijke ruimte in Deventer is in particuliere handen. Om de stad…
Beweegvriendelijke openbare ruimte: van visie naar praktijk
21 mrt om 08:00 uurEen vader die met zijn kind een slingerpaadje neemt in plaats van de rechte stoep. Een groep jongeren die op…
Waterberging in de wegfundering: ruimtebesparend en effectief
20 mrt om 08:45 uurDoor waterberging in de wegfundering te integreren, ontstaat er bovengronds meer ruimte voor andere functies.…
Een groener dorpsplein als podium voor Geffen
19 mrt om 08:33 uurWe zien het meer en meer, versteende dorps- of stadspleinen die worden omgetoverd in een groene verblijfsruimte…