De openbare ruimte van Amsterdam in cijfers
Met deze thermometer wordt de openbare ruimte meetbaar gemaakt en is nog beter waar te nemen wat er gebeurt in de hoofdstad. In de thermometer zijn mogelijk trends te ontdekken, waarop waar nodig actie kan worden ondernomen. Aan de hand van cijfers kan de gemeente gerichtere en goed onderbouwde keuzes te maken, schrijft de gemeente op haar website.
Het waarom van deze thermometer
Amsterdam is bezig om van de openbare ruimte een duurzame, functionele en prettige ruimte te maken. Een ruimte waar prettig gefietst, gespeeld, gewandeld en gerecreëerd kan worden. Omdat de stad steeds drukker wordt, is het onderhouden en behouden van deze openbare ruimte van groot belang.
Om te weten om welke aantallen het precies gaat, is deze thermometer een welkome verademing. De cijfers uit de ATOR geven een antwoord op wat de precieze aantallen betekenen voor de schaarse openbare ruimte en de aantrekkelijkheid van de stad. De ATOR wordt elke twee jaar opnieuw uitgebracht, zodat het instrument actueel gehouden wordt. Op deze manier kan de gemeente blijven inspelen op de actuele ontwikkelingen in de stad.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Mijn Plek: Het Koopmansplein in Assen
24 apr om 08:46 uurDiane Schepers draagt vanuit haar functie als adviseur klimaatadaptatie, riolering en stedelijk water al…
Klimaatadaptieve stad begint in eigen tuin
16 apr om 12:10 uurOldenzaal wil groener worden en roept inwoners op om mee te doen. Met de Groenblauwe Tuinsubsidie kunnen…
Beweegalliantie organiseert Actief Werkbezoek Leefomgeving
10 apr om 09:19 uurBewegen moet (weer) net zo normaal worden als ademhalen. Maar hoe realiseren we dat binnen de fysieke…
Bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard verlicht met duurzame gelijkstroom
31 mrt om 10:18 uurNieuw-Reijerwaard zet een belangrijke stap in de verduurzaming van de openbare ruimte door de verlichting…
Hoe koppelen gemeente én bewoners in Deventer het regenwater van het riool af?
26 mrt om 08:57 uurOngeveer zestig procent van de binnenstedelijke ruimte in Deventer is in particuliere handen. Om de stad…
Beweegvriendelijke openbare ruimte: van visie naar praktijk
21 mrt om 08:00 uurEen vader die met zijn kind een slingerpaadje neemt in plaats van de rechte stoep. Een groep jongeren die op…
Waterberging in de wegfundering: ruimtebesparend en effectief
20 mrt om 08:45 uurDoor waterberging in de wegfundering te integreren, ontstaat er bovengronds meer ruimte voor andere functies.…
Een groener dorpsplein als podium voor Geffen
19 mrt om 08:33 uurWe zien het meer en meer, versteende dorps- of stadspleinen die worden omgetoverd in een groene verblijfsruimte…