Recyclebaar bouwen zonder mortel of lijm
Buiter Beton is de enige leverancier in Nederland van het revolutionaire Stackton muursysteem. Buiter Beton is al bijna 40 jaar een grote leverancier van bestratingsmaterialen, muur- en stapelelementen , tuintegels, tuinhout en buitenverlichting voor zowel particuliere tuinen als voor overheden en openbare ruimtes.
Het systeem voor keermuren bestaat uit een blok, een verankeringsblok en een counterblok. Het systeem is leverbaar in de kleuren zwart, bruin-zwart en zilvergrijs. De blokken worden droog gestapeld zonder mortel, lijm, siliconen of andere verbindingsmiddelen. De producten zijn recyclebaar.
Met Stackton worden ook vrijstaande muren gebouwd. Zonder hulpmiddelen zoals lijm en mortel kunnen muren gebouwd worden tot 140 cm. Hogere muren worden gebouwd door gewapend beton op bepaalde afstanden in de uitsparingen aan te brengen. De muurblokken zijn langs de twee zijden gekloven. Hierdoor krijgt het geheel een natuurlijk uiterlijk.
De Stackton Curved maakt het mogelijk om bochten aan te brengen aan de muur. Zowel binnen- als buitenbochten zijn mogelijk.
Buiter Beton speelt in op de trends en ontwikkelingen vanuit de markt, zoals duurzaamheid en technologie. De ecologische bestrating is hiervan een voorbeeld. Deze waterdoorlatende stenen zorgen voor een goede afvoer van regenwater. De behoefte aan groen en bestrating gaan prima hand in hand met de Hydrio Lineo. Deze steen speelt hierop in door een betonklinker met verschillende afstandhouders aan te bieden.
Dit artikel komt uit Straatbeeld 04/2018. Lees meer van Straatbeeld in onze bibliotheek.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Klimaatadaptieve stad begint in eigen tuin
16 apr om 12:10 uurOldenzaal wil groener worden en roept inwoners op om mee te doen. Met de Groenblauwe Tuinsubsidie kunnen…
Beweegalliantie organiseert Actief Werkbezoek Leefomgeving
10 apr om 09:19 uurBewegen moet (weer) net zo normaal worden als ademhalen. Maar hoe realiseren we dat binnen de fysieke…
Bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard verlicht met duurzame gelijkstroom
31 mrt om 10:18 uurNieuw-Reijerwaard zet een belangrijke stap in de verduurzaming van de openbare ruimte door de verlichting…
Hoe koppelen gemeente én bewoners in Deventer het regenwater van het riool af?
26 mrt om 08:57 uurOngeveer zestig procent van de binnenstedelijke ruimte in Deventer is in particuliere handen. Om de stad…
Beweegvriendelijke openbare ruimte: van visie naar praktijk
21 mrt om 08:00 uurEen vader die met zijn kind een slingerpaadje neemt in plaats van de rechte stoep. Een groep jongeren die op…
Waterberging in de wegfundering: ruimtebesparend en effectief
20 mrt om 08:45 uurDoor waterberging in de wegfundering te integreren, ontstaat er bovengronds meer ruimte voor andere functies.…
Een groener dorpsplein als podium voor Geffen
19 mrt om 08:33 uurWe zien het meer en meer, versteende dorps- of stadspleinen die worden omgetoverd in een groene verblijfsruimte…