De BEA-methode beschermt bomen tijdens bouwwerkzaamheden
Professionals in de bomenwereld gebruiken dit instrument al sinds 2003. De Bomenstichting werkt samen met CROW en een aantal gemeenten aan een geactualiseerde versie: de BEA 2.0. Naar verwachting komt de vernieuwde versie eind 2017 uit.
Bomen inpassen in ontwerpen
In de BEA 2.0 wordt aandacht besteed aan het werken met bomen op projecten, worden begrippen duidelijker gedefinieerd, wordt ingegaan op het belang van een uniforme opzet en wordt ingegaan op de juridische aspecten anno 2017. Uiteraard ligt er een accent op het belang om bomen waar mogelijk in te passen in ontwerpen, maar wel op basis van een realistische afweging. Met behulp van BEA 2.0 wordt de waarde van deze ‘asset’ zo objectief mogelijk bepaald, en wel zo dat die past in de huidige systematiek van assetmanagement.
Gemeenten maken veel gebruik van de mogelijkheden die de BEA biedt. Het op verantwoorde manier inpassen van bomen in ontwerpen heeft op veel plaatsen tot meerwaarde van een project geleid. Ook met het oog op de bijdragen van bomen aan klimaatbeheersing is dat een belangrijk resultaat.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Young Professional in de openbare ruimte: Lune Walder
10 apr om 09:18 uurIn deze aflevering van de rubriek Young Professional in de openbare ruimte spreken we met Lune Walder, die…
Klimaatadaptieve stad begint in eigen tuin
16 apr om 12:10 uurOldenzaal wil groener worden en roept inwoners op om mee te doen. Met de Groenblauwe Tuinsubsidie kunnen…
Beweegalliantie organiseert Actief Werkbezoek Leefomgeving
10 apr om 09:19 uurBewegen moet (weer) net zo normaal worden als ademhalen. Maar hoe realiseren we dat binnen de fysieke…
Bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard verlicht met duurzame gelijkstroom
31 mrt om 10:18 uurNieuw-Reijerwaard zet een belangrijke stap in de verduurzaming van de openbare ruimte door de verlichting…
Hoe koppelen gemeente én bewoners in Deventer het regenwater van het riool af?
26 mrt om 08:57 uurOngeveer zestig procent van de binnenstedelijke ruimte in Deventer is in particuliere handen. Om de stad…
Beweegvriendelijke openbare ruimte: van visie naar praktijk
21 mrt om 08:00 uurEen vader die met zijn kind een slingerpaadje neemt in plaats van de rechte stoep. Een groep jongeren die op…
Waterberging in de wegfundering: ruimtebesparend en effectief
20 mrt om 08:45 uurDoor waterberging in de wegfundering te integreren, ontstaat er bovengronds meer ruimte voor andere functies.…
Een groener dorpsplein als podium voor Geffen
19 mrt om 08:33 uurWe zien het meer en meer, versteende dorps- of stadspleinen die worden omgetoverd in een groene verblijfsruimte…