Bestratingsbranche aan de slag met duurzame inzetbaarheid
Duurzame inzetbaarheid van personeel en sociale innovatie zijn begrippen die op dit moment erg in de belangstelling staan. Voor MKB ondernemingen in de bestratingsbranche is het moeilijk hier invulling aan te geven. Vanuit het Kenniscentrum Bestratingen is daarom het initiatief genomen handen en voeten te geven aan deze brede begrippen. In het (mede door het Europees Sociaal Fonds gesubsidieerde) project “De Sociale Innovatie Straat” is een sectorale knelpuntenanalyse uitgevoerd. Op basis van de resultaten is beleid bepaald en zijn praktische hulpmiddelen ontwikkeld om de belangrijkste knelpunten te overwinnen.
Ondernemers die echt willen, hebben nu de middelen in handen om er ook daadwerkelijk iets mee te gaan doen. Op de site www.kenniscentrumbestratingen.nl is een speciale plek ingericht waar de methoden, middelen en instrumenten worden gepresenteerd. Een greep uit het aanbod: Werkgevers worden in staat gesteld een zelfevaluatie uit te voeren met de checklist managementstijl. Ook voor de werknemer is een vragenlijst beschikbaar om de arbeidsbeleving te onderzoeken. Het vroegtijdig signaleren van problemen in de arbeidsbeleving kan immers verzuim voorkomen.
Gelijke behandeling van werknemers is een groot goed. Individuele verschillen in de benadering van ziekteverzuim kunnen zorgen voor frustratie en daardoor zelfs arbeidsconflicten opleveren. Door het maken van heldere afspraken wordt dit voorkomen. Daarom is er een stappenplan ontwikkeld om afspraken te maken en deze na te komen. Voor werkgevers en werknemers heeft het Kenniscentrum Bestratingen een facebook-pagina ingericht. Wekelijks zal een nieuwe tip worden geplaatst.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Beweegalliantie organiseert Actief Werkbezoek Leefomgeving
10 apr om 09:19 uurBewegen moet (weer) net zo normaal worden als ademhalen. Maar hoe realiseren we dat binnen de fysieke…
Bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard verlicht met duurzame gelijkstroom
31 mrt om 10:18 uurNieuw-Reijerwaard zet een belangrijke stap in de verduurzaming van de openbare ruimte door de verlichting…
Hoe koppelen gemeente én bewoners in Deventer het regenwater van het riool af?
26 mrt om 08:57 uurOngeveer zestig procent van de binnenstedelijke ruimte in Deventer is in particuliere handen. Om de stad…
Beweegvriendelijke openbare ruimte: van visie naar praktijk
21 mrt om 08:00 uurEen vader die met zijn kind een slingerpaadje neemt in plaats van de rechte stoep. Een groep jongeren die op…
Waterberging in de wegfundering: ruimtebesparend en effectief
20 mrt om 08:45 uurDoor waterberging in de wegfundering te integreren, ontstaat er bovengronds meer ruimte voor andere functies.…
Een groener dorpsplein als podium voor Geffen
19 mrt om 08:33 uurWe zien het meer en meer, versteende dorps- of stadspleinen die worden omgetoverd in een groene verblijfsruimte…