Crowdsourcing werkt in de Wijk
Zelfkritische blik ontwikkelen
In de afgelopen jaren is er veel gepraat of de wijkgerichte aanpak zin heeft. Professionals daarentegen zien dagelijks dat ze een maatschappelijke meerwaarde hebben. Daarom is het belangrijk te bouwen aan een steviger vakmanschap, waarin werkzame bestanddelen van wijkprojecten gedeeld, getoetst, bekritiseerd en toegepast worden. Wat Werkt in de Wijk is een instrument dat professionals en organisaties helpt een zelfkritische blik te ontwikkelen en meewerkt aan een steviger bewezen aanpak in de wijken.
Slim zelf het wiel uitvinden
Of het nu gaat om projecten rond burgerparticipatie, sociaal beheer, wijkveiligheid, achter-de-voordeur, klushuizen of tuinprojecten; gemeenten, corporaties, zorg- en welzijnspartijen doen ze niet om van de straat te blijven. Ze zetten deze interventies in om maatschappelijk rendement te behalen, al dan niet in combinatie met financieel rendement.
Lees verder op de site van Platform31

Meest gelezen
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard verlicht met duurzame gelijkstroom
31 mrt om 10:18 uurNieuw-Reijerwaard zet een belangrijke stap in de verduurzaming van de openbare ruimte door de verlichting…
Hoe koppelen gemeente én bewoners in Deventer het regenwater van het riool af?
26 mrt om 08:57 uurOngeveer zestig procent van de binnenstedelijke ruimte in Deventer is in particuliere handen. Om de stad…
Beweegvriendelijke openbare ruimte: van visie naar praktijk
21 mrt om 08:00 uurEen vader die met zijn kind een slingerpaadje neemt in plaats van de rechte stoep. Een groep jongeren die op…
Waterberging in de wegfundering: ruimtebesparend en effectief
20 mrt om 08:45 uurDoor waterberging in de wegfundering te integreren, ontstaat er bovengronds meer ruimte voor andere functies.…
Een groener dorpsplein als podium voor Geffen
19 mrt om 08:33 uurWe zien het meer en meer, versteende dorps- of stadspleinen die worden omgetoverd in een groene verblijfsruimte…
'Kijk bij het normeren van groen vooral naar de kwaliteit'
17 mrt om 11:09 uurApeldoorn, Utrecht en Breda genomineerd voor meest speelvriendelijke gemeente
13 mrt om 08:17 uurCROW vraagt om feedback op vernieuwd IMBOR
12 mrt om 09:33 uurCROW heeft een nieuwe versie van het Informatiemodel Beheer Openbare Ruimte (IMBOR) ontwikkeld en legt deze ter…