App voor Bel- & Herstelmeldingen
Snel en leuk
Jaarlijks komen zo’n 12.000 meldingen binnen bij Bel&Herstel. Vanaf vandaag kunnen die meldingen dus ook met de Bel&Herstel-app gedaan worden. Wethouder Tankir: “Nijmegen is een mooie stad en de nieuwe Bel&Herstel-app is een snelle en leuke manier om melding te doen van iets dat hersteld moet worden. Inwoners en ondernemers gaan dit zeker gebruiken en het helpt ons om de stad mooi houden”.
Eenvoudig
De Bel&Herstel-app werkt eenvoudig. De gebruiker maakt een foto, selecteert het onderwerp en verzendt de melding. Alleen de eerste keer moeten naam en emailadres ingevoerd worden, daarna worden die automatisch aan de melding gekoppeld. Iedereen kan meldingen doen, ook mensen die niet in de stad wonen, maar er bijvoorbeeld wel werken.
Overzichtskaart
De foto bevat alle gegevens van de locatie en de melder kan de gedane meldingen terugzien in een lijst binnen de applicatie. Meldingen zijn ook terug te vinden op een overzichtskaart van alle Bel&Herstel meldingen, waarbij ook de status van de afhandeling te zien is. Binnen 5 dagen na de melding komt de Bel&Herstel-bus langs om het te repareren of krijgt de melder een bericht wat er met de melding gebeurt.
Parkeergarages
De Bel&Herstel-app bevat naast het doen van meldingen ook informatie en kaarten van openbare toiletten en parkeergarages. Ook seizoensafhankelijke informatie kan tijdelijk geplaatst worden, zoals bladkorven in de herfst en strooiroutes, zoutkisten en gladheid in de winter. Daarnaast gebruiken medewerkers van de gemeente de Bel&Herstel-app voor inspecties, handhaving, inventarisaties of wijkschouwen.
Verschil
De Bel&Herstel-app verschilt van landelijke applicaties zoals BuitenBeter, doordat de meldingen sneller verwerkt kunnen worden door de goede aansluiting op de gemeentelijke software. Het is een beta-versie waarmee de gemeente gemakkelijk verbeteringen in eigen beheer kan aanbrengen in nieuwe releases. De gemeente heeft de app vooraf getest met Nijmeegse burgers.

Meest gelezen
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard verlicht met duurzame gelijkstroom
31 mrt om 10:18 uurNieuw-Reijerwaard zet een belangrijke stap in de verduurzaming van de openbare ruimte door de verlichting…
Hoe koppelen gemeente én bewoners in Deventer het regenwater van het riool af?
26 mrt om 08:57 uurOngeveer zestig procent van de binnenstedelijke ruimte in Deventer is in particuliere handen. Om de stad…
Beweegvriendelijke openbare ruimte: van visie naar praktijk
21 mrt om 08:00 uurEen vader die met zijn kind een slingerpaadje neemt in plaats van de rechte stoep. Een groep jongeren die op…
Waterberging in de wegfundering: ruimtebesparend en effectief
20 mrt om 08:45 uurDoor waterberging in de wegfundering te integreren, ontstaat er bovengronds meer ruimte voor andere functies.…
Een groener dorpsplein als podium voor Geffen
19 mrt om 08:33 uurWe zien het meer en meer, versteende dorps- of stadspleinen die worden omgetoverd in een groene verblijfsruimte…
'Kijk bij het normeren van groen vooral naar de kwaliteit'
17 mrt om 11:09 uurApeldoorn, Utrecht en Breda genomineerd voor meest speelvriendelijke gemeente
13 mrt om 08:17 uurCROW vraagt om feedback op vernieuwd IMBOR
12 mrt om 09:33 uurCROW heeft een nieuwe versie van het Informatiemodel Beheer Openbare Ruimte (IMBOR) ontwikkeld en legt deze ter…