Amsterdam legt laadpalenpuzzel met inwoners
Veel mensen kunnen hun elektrische auto niet op hun eigen terrein opladen, waardoor de openbare ruimte een alternatief moet bieden: de auto's zorgen immers voor een schonere lucht, stoten minder CO2 uit en maken minder lawaai, waardoor de stad duurzamer wordt. Alleen is niet iedere plek geschikt voor een laadpaal. Het hangt af van heel veel zaken, bijvoorbeeld verkeersveiligheid, de stoepbreedte, lantaarnpalen, waterafvoer, boomwortels en ondergrondse elektriciteitskabels.
Daarnaast kiest Amsterdam de plekken op zo’n manier dat er overal in de stad wel laadpalen zijn voor de bewoners, nu en in de toekomst. De inwoners werd gevraagd mee te denken over die locaties, waarbij de gemeente een speciale kaart ontwierp, met mogelijke locaties, waarop gereageerd kon worden. Dat leverde in oktober en november vorig jaar bijna 1.800 reacties op. Het hielp de gemeente de laadpalenkaart te verfijnen, op basis van de kaart zijn 93 nieuwe plekken gekozen.
De gemeente publiceerde de nieuwe kaart op de website: die biedt een overzicht van alle laadpalen die al in de stad staan, plus alle voorstellen voor nieuwe locaties, de laadpalen die nu geplaatst worden en de snelladers. Ook 228 locaties die eerder werden voorgesteld, maar toch niet doorgaan, staan op de kaart.
Bron: gemeente Amsterdam
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Knipperlichten in wegdek laten voetgangers in Valkenburg veilig oversteken
16 nov om 10:38 uurDe Cauberg in Valkenburg aan de Geul is een druk punt, waar zowel veel fietsers, auto’s als ook voetgangers…
Breda test verschillende manieren van scooter- en fietsparkeren
15 nov om 13:52 uurBreda draait een pilot voor fiets- en scooterparkeerplaatsen. De gemeente wil de stad zo nog fietsvriendelijker…
Slimme stroomvoorziening voor markten en evenementen
15 nov om 08:11 uurBij Seijsener ontwikkelen we al jaren praktische en betrouwbare oplossingen voor het beheer van openbare…
Na anderhalve eeuw heeft Borculo weer een 'haven'
14 nov om 06:35 uurEeuwen geleden, tot 125 jaar terug, voeren er talloze boten af en aan naar het Achterhoekse stadje Borculo om…
Platform Integrale Samenwerking Openbare Ruimte gelanceerd
7 nov om 12:35 uurOm bij de toekomstbestendige inrichting van de openbare ruimte de uitdagingen voor de onder- en bovengrond…
Expertcolumn Thijs van Spaandonk: Wat geven we door?
1 nov om 08:42 uurIn elke editie van Straatbeeld schrijft een expert een column over het desbetreffende thema van het magazine.…
De toekomst van het verkeersbord: duurzaam en circulair
30 okt om 10:42 uurOp verschillende plekken in het land staan ze al langs de weg: de verkeersborden van honderd procent gerecycled…
De omgevingsvisie als startpunt voor een beweegvriendelijk Ede
22 okt om 08:19 uurDe Omgevingswet is bij uitstek een instrument om de beweegvriendelijke omgeving een boost te geven. Het begint…