DASH parkour freerunning
Volledig nieuw freerun concept
Dash is ontwikkelt en ontworpen met één doel: uitblinken met een multifunctionele freerunopstelling. Dash biedt uitdaging voor zowel de beginnende als de professionele freerunner. Op elk detail is gelet zoals handgrepen, oppervlakken en balken in verschillende groottes. Het aantal functies wordt hierdoor vermenigvuldigd en dat maakt het uitdagend voor iedereen! DASH Parkour opstellingen inspireren zowel professionals als beginners om nieuwe en opwindende uitdagingen te vinden en te trainen. De eerste DASH freerun opstelling in Nederland staat in Den Haag.
Is freerunning wel veillig?
Het beeld van Freerunning verwijst naar gevaarlijk uitziende trucs. De realiteit is echter anders: risico’s worden niet genomen en gevaarlijke dingen zijn stap voor stap en door herhaling geleerd. Freerunners zijn er van bewust dat ze risicobeoordeling moeten trainen, grenzen verleggen moet in kleine stappen. Wist je dat studies aantonen dat freerunner veiliger is dan voetbal?
De producten van DASH Parkour ontworpen en getest in samenwerking met professionele freerunners. De producten zijn gemaakt van speciaal plywood dat is opgebouwd uit meerdere lagen en zodoende erg geschikt is voor buitengebruik. Hierdoor zijn de producten erg duurzaam. De walls zijn voorzien van een anti-slip laag, waardoor er een goede grip behouden blijft onder alle weersomstandigheden. De elementen worden voorzien van een stalen ondervoet, die door middel van beton in de grond wordt gemonteerd. Yalp adviseur gemeenten Joost den Ridder: “We zijn de enige partij in Nederland die freerun parken realiseren die volledig voldoen aan de veiligheidsnormering. De parkournorm en de speelnorm. En daarnaast is het gewoon een heel apart ogend park met super veel functionaliteiten.”
Eerste freerunopstelling staat in Den Haag
Traceur/freerunner Samuel van Rijn is blij met de nieuwe freerunopstelling in Den Haag: “Ik vind dit freerunpark heel tof! Er zijn veel verschillende soorten sprongen en bewegingen die ik bij andere parken niet zo goed kan doen als in dit freerunpark. Dit park is anders vergeleken met andere parken omdat hier schuine vlakken worden toegepast. In andere parken zie je vaak alleen maar rechte muurtjes. Bij deze toestellen kun je meer met je foot placement (zo heet dat) spelen. Dit maakt het ook mogelijk om moeilijke sprongen te trainen.”

Meest gelezen
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Beweegvriendelijke openbare ruimte: van visie naar praktijk
21 mrt om 08:00 uurEen vader die met zijn kind een slingerpaadje neemt in plaats van de rechte stoep. Een groep jongeren die op…
Abrio: innovatieve verkoeling voor stedelijke gebieden
10 mrt om 09:40 uurSteden kampen met steeds hogere temperaturen door het hitte-eilandeffect. De Abrio uit de CoolHub™-collectie…
Het onderschatte potentieel van schoolpleinen
10 mrt om 08:44 uurSchoolpleinen bieden vaak meer mogelijkheden dan alleen een speelplek voor kinderen. Van vergroening tot…
Avontureneiland in Borne als speelse oplossing voor water en klimaat
7 mrt om 09:36 uurIn gemeente Borne ligt een bijzondere plek: het Avontureneiland. Een plek waar kinderen kunnen spelen, bewoners…
De speelzijdige stad: hoe we onze steden speelser en beweegvriendelijker maken
6 mrt om 09:26 uurIn een tijd waarin kinderen minder buitenspelen en steden steeds drukker worden, is het belangrijker dan ooit…
Speeltoestel in Haarlem krijgt tweede leven dankzij duurzame renovatie
6 mrt om 09:05 uurIn Haarlem is een innovatieve en circulaire aanpak toegepast om een speeltoestel op het Flevoplein een tweede…
Naar een beweegvriendelijke leefomgeving: verbind ruimtelijk en sociaal domein
3 mrt om 08:41 uurHaarlem investeert in beweegvriendelijke openbare ruimte
18 feb om 08:37 uurDe gemeente Haarlem zet in op een beweegvriendelijke stad door extra ruimte te creëren voor sport en ontmoeting…