Vakbeurs Openbare Ruimte: Exposanten uitgelicht, deel 1

maandag 16 september 2024

Op 25 en 26 september vindt in de Utrechtse Jaarbeurs de Vakbeurs Openbare Ruimte plaats. Straatbeeld licht alvast enkele exposanten uit. In deze aflevering zijn dat ACO, De Twee Heren, GHM Eclatec, Streetlife, Lageschaar en Buitenkast techniek. 

ACO 

Standnummer 3.1.03
aco.nl

De geldboom groeit het beste in een ClimateBoxx  

De ACO Climateboxx is de eerste gepatenteerde zelfregulerende vrijstaande planten- en boombak!  Hij verdient zichzelf terug doordat deze zelf de bodemvochtigheid meet, interpreteert en een irrigatiesysteem activeert via cloud-techniek. Al deze informatie is zichtbaar op telefoon, tablet of computer. 

Door intensief gebruik van stadskernen, zowel ondergronds als bovengronds, is het vergroenen een erg ingewikkelde opgave. Een geaccepteerde methode is boom- en plantenbakken in deze gebieden toe te passen zodat je in ieder geval snel maatregelen kunt nemen tegen hitte overlast zonder conflicten met de ondergrondse infra. Nadeel van de standaard bovengrondse vrij-opgestelde boom- en plantenbakken is dat ze zeker 22 tot 25 keer per seizoen een watergift nodig.  Deze watergiften hebben flinke consequenties, namelijk: Gebruik van vies oppervlaktewater of kostbaar kraanwater. 70 procent van het water komt niet bij de wortels door verdamping of runoff. CO2 uitstoot door vele verkeersbewegingen met bijvoorbeeld trekkers. 

Al deze problemen hebben wij opgelost met de slimme ACO ClimateBoxx planten- en boombak. Hiermee verdien je in ongeveer vier jaar je investering terug en wordt iedere boom die je in de Climateboxx plant een geldboom! 

 

De Twee Heren

Standnummer 3.6.14
detweeheren.nl

Natuurlijke buitenruimtes 

Bij de Twee Heren staan natuurlijke buitenruimtes centraal. Het snel groeiende bedrijf uit Noord-Holland heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een allround partner voor overheden, instellingen, scholen en recreatiegebieden. Concept, ontwerp, participatie, realisatie en beheer zijn allemaal gevestigd op één adres.   

De Twee Heren zijn van nature echte vrijbuiters, waar natuurlijke buitenruimtes zoveel méér betekenen dat een grasveld tussen tegels of hier en daar een boomstam voor kinderen om te spelen. De filosofie van het bedrijf is eenvoudig: geef de natuur de ruimte die het verdient, niet als sluitpost of goedmakertje voor beton en asfalt, maar als centrale groene plek in de wijk of op het plein.  

Binnen dat échte groen kunnen de Twee Heren dan weer iets gaafs creëren voor kinderen om te spelen. Een plek die echt voor hen is gemaakt, waar ze hun grenzen kunnen ontdekken en verleggen, uitdagingen aan kunnen gaan, rust kunnen vinden en samen met leeftijdgenoten de boel verkennen.  

De Twee Heren worden graag uitgedaagd om samen met opdrachtgevers, bewoners én gebruikers de wereld groener én spannender te maken. 
 

GHM Eclatec

Standnummer 3.1.09
ghm-eclatec.nl
agora-makers.com

ECLATEC onderdeel van AGORA MAKERS “Places for the People” 

ECLATEC - AGORA MAKERS 

Wij zijn verheugd om te melden dat wij onderdeel uitmaken van AGORA MAKERS. Een internationale samenvoeging van diverse producenten in zowel openbare verlichting als masten en straatmeubilair. Hiermee bieden wij een totaaloplossing voor het inrichten van de openbare ruimte: een enorm pakket aan mogelijkheden voor zowel een moderne als klassieke omgeving. Ieder met zijn eigen discipline en specialisme maar geleverd vanuit één leverancier. Wel zo makkelijk. Samen met u werken wij uw plannen uit, voorzien u van tekeningen en berekeningen en zorgen voor de levering op project. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom een kop koffie bij ons drinken dan praten wij u bij. 

MOONLIGHT Technology 

Een armatuur maximaal dimmen en dan toch nog ±70 procent energie besparen? Wilt u ook een verbruik van maar 3W? Dat kan met onze MOONLIGHT-Technology 

Bent u benieuwd naar deze nieuwe techniek? Loop bij ons binnen en dan lichten wij dat graag toe! 


Streetlife

Standnummer 3.3.21
streetlife.com

Lean Green Oblong Banken: duurzaam, esthetisch en innovatief

De Lean Green Oblong Banken, met of zonder rugleuning, zijn een variant op de Lean Green Cirkelbanken. De langgerekte vorm biedt meer zitruimte en groenoppervlak, ideaal voor shopping malls en hotelruimtes. Met een breedte van 145 centimeter zijn deze banken ook geschikt voor winkelstraten en trottoirs. 

De prefab body wordt vervaardigd van glasvezelversterkt composiet en gecoat in een RAL-kleur. De voorgemonteerde zitting kan uitgevoerd worden in hardhout, Cloudy Grey of biobased Bamboo Brown. De latten zijn naadloos geïntegreerd in de constructie, wat zorgt voor een strak en duurzaam ontwerp. 

De Lean Green Oblong Banken zijn ontworpen met oog voor duurzaamheid en esthetiek. De combinatie van groen en zitruimte draagt bij aan een aantrekkelijk straatbeeld en een betere leefomgeving. Door de keuze van hoogwaardige materialen bieden deze banken een lange levensduur en minimaliseren ze het onderhoud. 

We nodigen u graag uit om de Lean Green Oblong Banken zelf te bekijken op stand 3.3.21. Kom langs en ontdek hoe deze innovatieve banken uw openbare ruimte kunnen verrijken en verfraaien. 

Lageschaar Vaste Planten

Standnummer 2.1.27
lageschaar.nl

Je maakt het natuurlijk met Lageschaar

Graag laten wij u zien hoe u met onze 100 procent biologisch gekweekte planten en onze natuurlijke beplantingsconcepten een groenontwerp jaarrond belevingswaarde biedt, die tevens klimaatadaptief en biodiversiteit ondersteunend kan zijn.  

Of u nu een fleurig park, prairietuin, regenbestendige border of onderhoudsvriendelijke tuin wilt, u wilt dit met mooie en sterke planten. Lageschaar Vaste Planten kweekt al ruim 45 jaar op duurzame teeltwijze een groot sortiment sterke, soortechte vaste planten op eigen kwekerij. Al de door ons gekweekte planten zijn 100% biologisch en SKAL-gecertificeerd en voorzien van On the way to PlanetProof, Groenkeur en NL Greenlabel certificering. 

Daarnaast levert Lageschaar langlevende en onderhoudsarme, natuurlijke beplantingsconcepten met jaarrond belevingswaarde. De beproefde, uitgebalanceerde concepten Prairie Garden®, Fleur Dansante® en Fleur Robuste® zijn flexibel in te zetten en toe te passen in elk groenontwerp. 

Informeer nu ook naar de vele mogelijkheden in onze ontwerpen met inheemse planten. Door op doordachte wijze inheemse met reguliere soorten te combineren kunt u in iedere omgeving een natuurlijk, esthetisch beeld creëren én de biodiversiteit ondersteunen. 

BUITENkast

Standnummer 3.3.38
buitenkast.nl

Buitenkasten met slimme oplossingen voor online beheer 

Wil je volledige ontzorging in het beheren van stroompunten en alles wat daarbij komt kijken? Met Slimme kast® krijg je grip op alle energie- en geldstromen en is het mogelijk om jouw boven- en ondergrondse buitenkast online te beheren. 

Het gemak van online beheer 
Wil je gebruikers laten betalen naar verbruik, ongewenste afname voorkomen en maximaal technisch inzicht hebben? Dan is slimme kast een mooie aanvulling op bestaande straatkasten en putkasten. Slimme kast helpt je om efficiënter te werken, zorgt voor een veilige en duurzame leefomgeving en eerlijke facturatie. 

Functionaliteiten van Slimme kast
Met Slimme kast beheer je niet alleen de toegang op afstand, maar heb je ook altijd realtime inzicht in de status van elke buitenkast. Daarnaast krijg je meldingen bij ongepland gebruik of overbelasting en heb je inzicht in alle energiestromen. Dankzij de agenda zie je precies wanneer er activiteiten zijn gepland en wordt er alleen dan stroom vrijgegeven. Dit helpt het energiebeheer inzichtelijk te maken en daarmee te verduurzamen.

Wil je zien hoe Slimme kast werkt? Kom langs bij de stand!

 

Lees ook: