Toekomstgericht bestraten met de KlinkerKei 70
Meer doen met minder
Met de KK70 maakt Wienerberger toekomstgericht bestraten mogelijk door karakter en duurzaamheid te combineren met betaalbaarheid. Wat direct opvalt aan deze straatbaksteen is de hoogte ervan. Voor de KlinkerKei 70 is er minder grondstof nodig dan voor de traditionele 80 mm hoge formaten. Dit maakt het transport een stuk efficiënter en belangrijker nog; voor de productie van hetzelfde aantal stenen is minder energie nodig. En dat zie je terug in de gunstige prijsstelling van de KK70. Daarmee kun je meer doen tegen minder kosten dus.
Meest gunstige MKI-waarde
De KK70 is dus een slimme straatbaksteen om keramische bestratingsprojecten te realiseren met een lagere milieu-impact. De KK70 biedt de meest gunstige MKI-waarde per vierkante meter bestrating. Zonder in te leveren op functionaliteit. Zo wijst de praktijk uit dat straatwerk met keiformaat 70, uitgevoerd volgens de richtlijnen van BRL 9334 Straatwerk, langdurig bestand is tegen (verkeers)belasting. De levensduur van keramische bestrating is sowieso uitmuntend te noemen. Uit onafhankelijk onderzoek (Adviesbureau Tauw | KNB - LCC Straatbakstenen, 2 feb. 2021) blijkt namelijk dat de gemiddelde straatbaksteen gemakkelijk 125 jaar mee gaat. Sommige straatbakstenen halen zelfs de 250 jaar.
Milieudata beschikbaar
De functionele en karaktervolle KK70 straatbaksteen van Wienerberger zijn leverbaar in acht vormbaksorteringen. Daarmee is er altijd een passende variant beschikbaar voor vrijwel elk bestratingsproject. Voor elke variant is de milieudata in categorie 1 op productniveau beschikbaar gemaakt. De milieudata is gebaseerd op een MKI-waarde (Milieukostenindicator) die is afgeleid van de LCA (Levenscyclusanalyse).
Circulariteit standaard ingebakken
Naast de extra voordelen die de minder hoge uitvoering van de KK70 met zich meebrengt, blijven de algemene voordelen van keramische bestrating natuurlijk ook gelden. Door de extreem lange levensduur, het onderhoudsvrije karakter en de eindeloze mogelijkheden tot hergebruik, zijn straatbakstenen uiteindelijk altijd een voordelige keuze. En verandert er iets in de omgeving, dan zijn dezelfde straatbakstenen opnieuw bij te bestellen of zijn de bestaande stenen op een andere locatie te hergebruiken. Zo wordt het mogelijk om een tweede, derde of hoeveel volgende levens dan ook te geven aan de straatbakstenen. De circulariteit is bovendien standaard ingebakken, mede door hergebruik van reststromen.
Wil je ook meer doen voor minder? Ontdek hier de mogelijkheden van de KK70.

Meest gelezen
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Omgevingsvisie Bernheze: gezondheid en gemeenschap centraal
14 jan om 08:30 uurDe gemeente Bernheze heeft in samenwerking met adviesbureau Kragten een omgevingsvisie ontwikkeld die uniek is…
Plantenbakken verfraaien en vergroenen Dordtse binnenstad
13 jan om 09:09 uurDordrecht kent een prachtige historische binnenstad. Om de belevingswaarde nog verder te vergroten, heeft de…
Integraal als heilige graal voor de toekomst van de openbare ruimte
31 dec 2024Integraal is het toverwoord in de toekomst van de openbare ruimte. Dat kwam naar voren uit de City Deal…
Aziëpark Haarlem van vergeten strook naar groen buurtpark
30 dec 2024De wijk Schalkwijk in Haarlem ondergaat een ware transformatie. Eén van de meest in het oog springende…
Mijn Plek: Het Bolwerkpark in Alkmaar
20 dec 2024In 'Mijn Plek' leggen we een professional in de openbare ruimte de vraag voor wat zijn of haar favoriete plek…
Stadsforum Tilburg: plein voor komende eeuwen
18 dec 2024Ooit was het Koningsplein in het centrum het lelijkste plein van Tilburg. Door niet alleen het Koningsplein…
Van Bergenstraat Den Haag na herinrichting stuk veiliger
28 nov 2024De van Bergenstraat in Den Haag heeft een herinrichting ondergaan. Door een rijbaan te versmallen en een…
Innovatieve straatbaksteen: de S-line® van Vandersanden
19 nov 2024Straatbakstenen zijn een bekend onderdeel van de inrichting van de openbare ruimte. Traditioneel worden vrij…