Vakbeurs Openbare Ruimte: Exposanten uitgelicht, deel 3

maandag 16 september 2024

Op 25 en 26 september vindt in de Utrechtse Jaarbeurs de Vakbeurs Openbare Ruimte plaats. Straatbeeld licht alvast enkele exposanten uit. In deze aflevering zijn dat Modernista, Furns, Speelplan, Roelofs, Struyk en Erdi. 

Modernista 

Standnummer 3.4.19 
modernista.nl

Modernista verlicht Nederland op duurzame wijze 

Een buitenruimte komt pas echt tot leven met de juiste verlichting. Modernista levert verlichtingsarmaturen die zowel functioneel als mooi zijn, waardoor de sfeer, veiligheid en beleving van stad, dorp of landelijk gebied versterkt. Met duurzame materialen en maatwerk zorgt Modernista voor verlichting die perfect past in iedere situatie. 

Bij het ontwerp van het schoolplein van ROC Mondriaan Leidschenveen is gekozen voor een duurzame en moderne verlichtingsoplossing. Modernista leverde elf lichtzuilen type Dua van Focus Lighting, welke opvalt door zijn strakke en moderne vormgeving. De modulaire opbouw van deze lichtzuil maakt het mogelijk om eenvoudig onderhoud te verrichten en toekomstige updates door te voeren. De verlichting draagt bij aan een veilige en aangename buitenruimte voor zowel studenten als buurtbewoners. 

Modernista nodigt je van harte uit om onze stand te bezoeken op de Vakbeurs Openbare Ruimte: standnummer 3.4.19. We presenteren met trots onze duurzame verlichtingsarmaturen, waaronder de lichtzuil Dua. Kom gerust langs om te sparren over je ideeën en wensen. Tot ziens op 25 en/of 26 september! 

 

FURNS

Standnummer 4.3.18
www.furns.com

Duurzame producten en maatwerk komen samen op nieuwe website Furns 

Bij Furns BV gaat het om meer dan alleen het leveren van producten voor de buitenruimte. Het draait om het maken van bewuste keuzes, die zowel stijlvol als duurzaam zijn. Daarom zijn we trots op onze volledig vernieuwde website, waar u niet alleen ons productaanbod kunt ontdekken, maar ook onze toewijding aan duurzaamheid, maatwerk en onze rol in gerealiseerde projecten. 

In een wereld die voortdurend verandert, blijft onze inzet voor duurzaamheid onveranderd. Dit betekent dat we zorgvuldig kiezen voor efficiëntie in ons productieproces en voor de juiste grondstoffen, zoals de uitbreiding binnen ons assortiment met vijf duurzame houtsoorten. Dit is mogelijk doordat we het volledige ontwerp- en productieproces in eigen beheer hebben. Door innovatieve en duurzame producten te ontwikkelen, dragen we bij aan een betere leefomgeving voor iedereen. 

Op onze vernieuwde website www.furns.com kunt u eenvoudig door ons uitgebreide assortiment bladeren. U vindt hier gedetailleerde informatie over elk product, van de herkomst van de materialen tot de specifieke afmetingen en afwerkingen, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken binnen uw projecten. 

Speelplan 

Standnummer 3.2.07
speelplan.nl

Speelplan viert 35-jarig jubileum

Speelplan is een onafhankelijk ontwerp-, inspectie- en adviesbureau gespecialiseerd in spelen, sporten en bewegen voor jong en oud. Daarnaast geeft Speelplan cursussen op het gebied van beleid, beheer, veiligheid en inspectie.

Speelplan werkt nauw samen met zusterbedrijven en Buitensportplan. Data Control heeft betrekking op het Aantoonbaar Beheer Systeem (ABS) voor het beheer van uw objecten. Buitensportplan houdt zich bezig met advies, ontwerp en inspectie van de binnen- en buitensportaccommodaties.

Kom naar onze stand om het jubileum met ons te vieren en profiteer van een aantal leuke jubileumacties, zoals:

  • 25 procent korting op een cursus naar keuze
  • 25 procent korting op de aanschaf van een nieuwe ABS-module
  • ontvang een waardebon voor een inspectiewaaier
  • ontdek nog meer leuke acties

 

Roelofs Groep

Standnummer 3.2.12
roelofsgroep.nl

Samen meer waarde aan ruimte creëren 

Roelofs is een familiebedrijf dat midden in de samenleving staat. Werken aan de openbare ruimte betekent voor ons werken aan de toekomst. Met onze brede aanpak leveren wij betekenis en toegevoegde waarde aan de ontwikkeling en realisatie van infrastructurele projecten.  

Onze expertise ligt onder andere op het gebied van gebiedsontwikkeling, energie en milieu, mobiliteit, water en riolering en beheer en onderhoud. Als kennispartner beheerst Roelofs het totale traject van een project; van advies en ontwerp, tot realisatie, beheer en onderhoud. 

Door steeds te kijken wat we morgen beter kunnen doen, blijven we innoveren en zorgen wij voor ‘meer waarde aan ruimte’. Samen met onze partners en klanten werken wij aan een concreet doel: In 2030 willen wij namelijk 100 procent klimaatneutraal werken. Wij willen onze kennis delen en werken met onze strategische partners aan een hoogwaardig gebruik van de openbare ruimte mét oog voor het klimaat en toekomstige generaties. 

Tijdens deze beurs laten we zien hoe we samen ‘meer waarde aan ruimte’ kunnen creëren. We gaan graag met u in gesprek over innovatieve ontwikkelingen en thema’s als klimaatadaptatie, circulaire economie en de energietransitie.

 

Erdi Wegbebakening 

Standnummer 4.1.45
erdi.nl

De doneerpaal Colligo: slimme en stijlvolle oplossing voor statiegeldafval 

Het beeld van opengebroken afvalbakken voor statiegeldblikjes en -flesjes is inmiddels een bekend en storend beeld geworden. Middels de doneerpaal Colligo wordt hier een effectieve oplossing voor geboden. 

Om ervoor te zorgen dat deze afvalbakken niet meer worden opgebroken, heeft Erdi de Doneer-afvalpaal Colligo ontwikkeld. Dit is een budgettaire toepassing in de openbare ruimte die ervoor zorgt dat mensen gemakkelijk hun statiegeldflessen en -blikjes kunnen doneren, waardoor afval effectief wordt gescheiden. Dit stelt mensen die een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken in staat om eenvoudig de flesjes en blikjes eruit te halen en ze in te leveren voor statiegeld. 

Het elegante ontwerp van de Doneerpaal Colligo voegt niet alleen functionaliteit toe aan de openbare ruimte, maar verfraait ook de omgeving op een stijlvolle manier. 

Meer weten? Bezoek ERDI Wegbebakening in stand 4.1.45 op de Vakbeurs Openbare Ruimte. 

 

Struyk Verwo Infra

Standnummer 4.2.33
struykverwoinfra.nl

Auto opladen met eigen stroom, maar geen eigen oprit?  

Kabelgoottegels zijn de ideale oplossing om bewoners te faciliteren bij het opladen van hun EV voor het huis, de door hun opgewekte zonnestroom zo optimaal mogelijk te gebruiken en terugleverkosten te verminderen. Zonder struikelgevaar voor voetgangers. 

Veel gemeenten passen de tegel inmiddels toe en zijn de pilotfase voorbij. Vanwege de toenemende vraag in de afgelopen jaren heeft Struyk Verwo Infra een verbeterde en goedkopere versie ontwikkeld: De EV-kabelgoottegel+. Deze bestaat uit een rubber kap met daarin gestort beton. De EV-kabelgoottegel+ heeft de volgende voordelen ten opzichte van de oude:  

Wijkt tactiel en zichtbaar af van normale bestrating en kan door de breedte van slechts 15 centimeter niet verward worden met informatietegels (60 centimeter breed). Het rubber bij de opening is dikker en beter bestand tegen allerlei invloeden. Bredere goot is geschikt voor stuggere kabels (3 phases - 32 A). 

Op stand 4.2.33 kunt u de EV-kabelgoottegel+ bekijken en vrijblijvend een monster opvragen.  

 

Lees ook: