Ontmoeten op een natuurlijke manier

vrijdag 20 september 2024

Wooncomplex De Baak in Amsterdam is gebouwd om het maken van verbinding te stimuleren. Door de uitstraling van het gebouw, de indeling en de gemeenschappelijke voorzieningen: alles is zo ontwikkeld dat je elkaar kunt ontmoeten op een natuurlijke en laagdrempelige manier… van de tuin tot de entree van het complex, tot de voordeur van je eigen woning.  

De indeling van de binnen- en de buitenruimte is zo gemaakt dat er vrijwel geen ‘verloren plekken’ zijn; de ruimtes worden optimaal en duurzaam benut. Het complex ligt in een park dat zo is ontworpen dat ook hier ontmoetingen op een natuurlijke manier gemakkelijk worden gemaakt. Het park is een logisch geheel met verbindende tuinkamers, stepping stones en fijne zitelementen. 

CM3 custom-made realiseerde de deels gebogen zitelementen van FSC Cumaru hout met verlichting in de plinten en de zelfsluitende looppoorten die toegang bieden tot de tuinkamers. De samenwerking met Flux Landscape Architecture verliep zo prettig dat CM3 custom-made daarna ook de deinende mijmerplekken realiseerde. Onder de overkappingen met zonnepanelen (weer een voorbeeld dat geen enkele plek onbenut blijft) hangen romantische duo schommels en eenpersoons ‘hangplekken’. Hier kunnen buren zacht schommelend en ongedwongen in gesprek met elkaar. 

CM3 custom-made 
’s-Hertogenbosch 
073  200 11 15 
cm3-custommade.nl