Amsterdam West legt gratis geveltuintjes aan
Geveltuin
Een geveltuintje is een tuin van anderhalve stoeptegel breed aan de voor- of zijgevel van het huis. Inwoners die zich voor 1 mei melden, krijgen diezelfde maand nog een geveltuin. Vervolgens zijn de bewoners zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en kunnen zij er zelf planten inzetten. De standaardmaat voor een geveltuin is 0,45 bij 3,90 meter.
Voorwaarden
Het stadsdeel legt per jaar maximaal 300 geveltuinen aan. Geveltuintjes in het Stadsdeel moeten wel aan een paar voorwaarden voldoen. Zo mogen ze maximaal 45 cm. breed zijn (dat is anderhalve straattegel) en moet er na aanleg nog loopruimte op de stoep overblijven van minimaal 1,50 meter breed. Bewoners moeten hun eigen tuintje schoonhouden van zwerfafval, er mogen er geen bomen geplant worden en lantaarnpalen en straatnaambordjes moeten altijd zichtbaar blijven.
Bron: Stadsdeel West
Meest gelezen
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Klimaat Expo: Mobiele waterkering van Waterschot B.V. beschermt tegen waterschade
8 apr 2024Samen herstellen we de waterkringloop
8 apr 2024Klimaat Expo: Hemelwater afvoeren zonder buizen met de kolkgoot van Nering Bögel
2 apr 2024Young professional in de openbare ruimte: Thijs Ebbers
21 mrt 2024Ook in de openbare ruimte is de zoektocht naar een nieuwe generatie gaande. Straatbeeld geeft ter inspiratie in…
Objectieve data voor Hilversum met de Groene Stad Challenge
21 mrt 2024De Groene Stad Challenge geeft een gedetailleerd beeld van de groene stand van zaken in een gemeente en inzicht…
Onderzoek naar de waterbergende weg: we volgen de druppel door het hele systeem
19 mrt 2024Met meer dan een meter neerslag was het recordnat in Nederland in het afgelopen jaar. Maar 2023 kende ook…
Expertcolumn Luuk Postmes: Verwondering
14 mrt 2024Blijf je verwonderen, daar wordt de wereld beter van. En groener! Luuk Postmes van de gemeente Eindhoven heeft…
Nieuwe KPI’s voor biodiversiteit in de openbare ruimte
12 mrt 2024In steden en op het platteland staat de natuur onder druk. De populaties van eerder veelvoorkomende soorten,…