60.000 bloembollen brengen biodiversiteit terug in Zwolle
Er komen wilde narcissen, krokussen en botanische narcissen, schrijft RTV Focus. Gemeente Zwolle heeft de missie de stad biodiverser te maken. Daarom worden er in totaal 62500 bloembollen geplaatst langs drie grote wegen in Zwolle en de binnenstad. De bloembollen moeten ervoor zorgen dat vroeg in het jaar al wordt gewerkt aan het vergroten van de biodiversiteit.
De bollen komen in het vroege voorjaar uit. Op dit moment geven de planten en struiken nog geen stufimeel en nectar geven. Naast het vergroten van de biodiversiteit zorgen de planten voor een kleurrijk aangezicht. De bloembollen zijn gekweekt volgens het milieukeur: er zijn geen neonicotinoïden toegepast op de bloembollen. Bollen zonder deze milieukeur zijn wel behandeld met dit bestrijdingsmiddel, dat giftig is voor bijen.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Klimaat Expo: Mobiele waterkering van Waterschot B.V. beschermt tegen waterschade
8 apr om 09:51 uurSamen herstellen we de waterkringloop
8 apr om 09:25 uurKlimaat Expo: Hemelwater afvoeren zonder buizen met de kolkgoot van Nering Bögel
2 apr om 08:52 uurYoung professional in de openbare ruimte: Thijs Ebbers
21 mrt om 14:53 uurOok in de openbare ruimte is de zoektocht naar een nieuwe generatie gaande. Straatbeeld geeft ter inspiratie in…
Objectieve data voor Hilversum met de Groene Stad Challenge
21 mrt om 09:58 uurDe Groene Stad Challenge geeft een gedetailleerd beeld van de groene stand van zaken in een gemeente en inzicht…
Onderzoek naar de waterbergende weg: we volgen de druppel door het hele systeem
19 mrt om 09:03 uurMet meer dan een meter neerslag was het recordnat in Nederland in het afgelopen jaar. Maar 2023 kende ook…
Expertcolumn Luuk Postmes: Verwondering
14 mrt om 10:55 uurBlijf je verwonderen, daar wordt de wereld beter van. En groener! Luuk Postmes van de gemeente Eindhoven heeft…
Nieuwe KPI’s voor biodiversiteit in de openbare ruimte
12 mrt om 16:49 uurIn steden en op het platteland staat de natuur onder druk. De populaties van eerder veelvoorkomende soorten,…