Biomygreen geeft boost aan duurzame bodemtechnologie
De diensten van Biomygreen richten zich op de zo goed mogelijke ontwikkeling van bodemleven. Want een bodem hoort te leven…. In een natuurlijke bodem is er een grote diversiteit aan bodemorganismen aanwezig. Mycorrhizaschimmels maken daarvan deel uit en die schimmels zijn er in allerlei soorten en maten. Bekenden voorbeelden zijn vliegenzwam, eekhoorntjesbrood en cantharel. In het najaar zichtbaar als paddenstoelen, in het overige deel van het jaar onzichtbaar onder de grond.
De schimmels hebben veel toegevoegde waarden: ze leveren nutriënten en water aan ons groen, verhogen de weerstand tegen ziekten, verbeteren de bodemstructuur en nemen veel CO2 op. Biomygreen maakt gebruik van de schimmels en ontwikkelt producten die passen bij bomen en planten. En dit heeft voordelen: aangeplante bomen slaan eerder aan en overleven lange perioden van droogte. Bomen aangeplant volgens advies van Biomygreen en met producten ontwikkeld door Biomygreen hebben deze zomer, die heel droog was, goed overleefd. Er was nauwelijks uitval. De bodemverbetering op basis van advies door
Biomygreen is in andere opzichten ook gunstig: meer afvoer van water uit plensbuien, wel ca. 5 tot 10 x zoveel. En nog een voordeel: bomen met mycorrhizachimmels dragen bij aan een beter klimaat. Ze nemen wel ca. 2 tot 3 keer CO2 op.
Biomygreen ontwikkelt ook producten die in een natuurlijke bodem thuis horen en mycorrhizaschimmels bevorderen. Een van die producten is BioMyPro-NemC. Dit product bevat chitine, een veel voorkomende natuurlijke stof. Het komt ook voor in insecten. Toepassing van BioMyPro-NemC leidt tot veel minder ziekten in de bodem. Zo draagt Biomygreen dagelijks bij aan de Sustainable Global Goals.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Klimaat Expo: Mobiele waterkering van Waterschot B.V. beschermt tegen waterschade
8 apr om 09:51 uurSamen herstellen we de waterkringloop
8 apr om 09:25 uurKlimaat Expo: Hemelwater afvoeren zonder buizen met de kolkgoot van Nering Bögel
2 apr om 08:52 uurYoung professional in de openbare ruimte: Thijs Ebbers
21 mrt om 14:53 uurOok in de openbare ruimte is de zoektocht naar een nieuwe generatie gaande. Straatbeeld geeft ter inspiratie in…
Objectieve data voor Hilversum met de Groene Stad Challenge
21 mrt om 09:58 uurDe Groene Stad Challenge geeft een gedetailleerd beeld van de groene stand van zaken in een gemeente en inzicht…
Onderzoek naar de waterbergende weg: we volgen de druppel door het hele systeem
19 mrt om 09:03 uurMet meer dan een meter neerslag was het recordnat in Nederland in het afgelopen jaar. Maar 2023 kende ook…
Expertcolumn Luuk Postmes: Verwondering
14 mrt om 10:55 uurBlijf je verwonderen, daar wordt de wereld beter van. En groener! Luuk Postmes van de gemeente Eindhoven heeft…
Nieuwe KPI’s voor biodiversiteit in de openbare ruimte
12 mrt om 16:49 uurIn steden en op het platteland staat de natuur onder druk. De populaties van eerder veelvoorkomende soorten,…