Het meest duurzame verkeersbord heeft u al in uw bezit

woensdag 18 september 2024

In 2030 heeft de Rijksoverheid het doel om 50 procent circulair inkopen te doen. Dit betekent dat producten en grondstoffen continu worden hergebruikt. POL Heteren draagt met trots bij door het innovatieve POL Re-Sign® verkeersbord te introduceren. Dit duurzame alternatief geeft afgekeurde of overbodige verkeersborden een nieuw leven, waardoor we niet alleen besparen op grondstoffen, maar ook bijdragen aan een groenere toekomst. 

POL Re-Sign®: écht circulaire verkeersborden 

Met POL Re-Sign hergebruiken we overbodige of afgekeurde verkeersborden. Denk daarbij aan borden die niet meer voldoen aan de wetgeving of voor de verkeerssituatie niet meer relevant zijn. Door die verkeersborden te saneren, verbeteren we de verkeersveiligheid. Door ze vervolgens te hergebruiken verminderen we het gebruik van grondstoffen.  

De verkeersborden worden op een duurzame manier schoongemaakt. Het reinigen gebeurt met behulp van een speciaal ontwikkelde machine op zonne-energie. Het water dat onder hoge druk de borden reinigt, is regenwater dat gefilterd is en keer op keer opnieuw gebruikt wordt.  Bij het refurbish-proces worden geen chemicaliën gebruikt en er komen geen toxische stoffen vrij. Hierdoor is POL Re-Sign echt milieuvriendelijk. 

Nadat de ingeleverde verkeersborden zijn ontdaan van hun oude folie, wordt de rand bijgewerkt met watergedragen lak. Met een nieuwe signface zijn ze weer volledig klaar voor gebruik. Dit proces kan meerdere malen worden herhaald. Zo wordt de levensduur van een verkeersbord verlengd tot wel 80 jaar. Het verkeersbord doet in kwaliteit niet onder voor een nieuw aluminium verkeersbord, maar is veel duurzamer! 

POL Re-Sign is het antwoord op overtollige verkeersborden 

Voor de meer dan 600.000 overtollige verkeersborden in Nederland biedt POL Re-Sign een echt duurzame oplossing. Nu kunnen deze borden eenvoudig worden hergebruikt en ingezet waar ze écht nodig zijn.  

Bijna alle aluminium verkeersborden, ongeacht vorm of functie, kunnen worden hergebruikt, mits de drager nog recht en bruikbaar is. Als een ingeleverd bord niet herbruikbaar is, wordt het aluminium gerecycled om nieuwe verkeersborden te maken. Er gaan dus geen grondstoffen verloren. 

Uw oude borden zijn geld waard! 

POL Re-Sign verkeersborden voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen en hebben de beste MKI-score. Bovendien levert het inleveren van oude verkeersborden een aanzienlijk bedrag aan statiegeld op, wat de keuze voor POL Re-Sign® niet alleen ecologisch, maar ook economisch aantrekkelijk maakt. 

POL Re-Sign® is meer dan een product; het is een toewijding aan een betere toekomst. Ontdek hoe u uw duurzame doelen kunt bereiken met onze refurbished verkeersborden. Bezoek POL.nl/resign of neem contact op met onze verkoopafdeling voor meer informatie en advies. 

Samen kunnen we het verschil maken, bord voor bord… 

POL Heteren bv 
Heteren 
026 – 47 90 1111 
pol.nl