Arnhem stelt budget beschikbaar voor vergroening

vrijdag 16 augustus 2024

De gemeente Arnhem reserveert voor de komende twee jaar € 1.923.000 uit het Klimaatfonds en het Klimaatadaptatiefonds om extra groenprojecten in de stad te realiseren. Dit besluit maakt onder andere een groot project in het Arnhems Broek mogelijk, evenals een reeks grotere vergroeningsinitiatieven op diverse locaties in de binnenstad.

Bron: Gemeente Arnhem

Het vergroenen van de stad is van groot belang voor Arnhem. In samenwerking met bewoners en ondernemers wordt er gewerkt aan een groene, klimaatbestendige en leefbare omgeving. De Wijkgroenagenda's en de Vergroeningsprojecten zijn hierbij essentieel.

Een van de projecten is de groene herinrichting van het Transformatorplein in Arnhems Broek. Hier wordt circa 200 vierkante meter groen toegevoegd en worden er 7 nieuwe bomen geplant. Dit project draagt bij aan een aangenamere leefomgeving op het plein.

Daarnaast richt het project Vergroenen zich op sterk versteende gebieden waar de leefbaarheid en het klimaat onder druk staan. Enkele van deze locaties zijn Klarendal, Plattenburg, de binnenstad, Vredenburg, Elsweide, Kronenburg, de Amsterdamseweg en Winkelcentrum Rijkerswoerd. In de binnenstad worden de Nieuwstraat en het Johnny van Doornplein vergroend. Deze initiatieven, die mede dankzij buurtbewoners zijn ontstaan, sluiten aan bij de visie voor de openbare ruimte in de binnenstad.