Vakbeurs Openbare Ruimte: Exposanten uitgelicht, deel 4

maandag 16 september 2024

Op 25 en 26 september vindt in de Utrechtse Jaarbeurs de Vakbeurs Openbare Ruimte plaats. Straatbeeld licht alvast enkele exposanten uit. In deze aflevering zijn dat Lightronics, Boom & Bonheur, Net4S / Arkance, Pol Heteren, Seijsener en Easypath.

Lightronics

Standnummer 3.2.22
lightronics.nl

Lightronics brengt duurzaamheid verder 

Lightronics toont noviteiten op het gebied van duurzame verlichtingsoplossingen, waarbij de circulariteit van ontwerpen, het verlagen van de CO2-footprint en het terugdringen van het energieverbruik centraal staan. Lightronics laat haar hele portfolio zien. Van de nieuwe straatverlichtingsarmaturen de MARIN Oaken en TERRAL, tot tunnelverlichting de VENTEGO en de TRITEGO en de nieuwe SYMM en SYMM Plus gevelverlichting. Ook is er aandacht voor slimme verlichting.   

De nieuwe MARIN Oaken combineert innovatieve technologie met een milieuvriendelijk circulair ontwerp. Zo is de behuizing van gecertificeerd Europees eikenhout. De unitplaat is gemaakt uit ruim 90 procent gerecycled aluminium, ongelakt dus ook weer makkelijk te recyclen. MARIN Oaken is energiezuinig en heeft een minimale ecologische voetafdruk.  

Kofferarmatuur TERRAL heeft een minimalistisch ontwerp en is compact en licht van gewicht. Er is keuze uit drie verschillende lichtoptieken, waardoor de TERRAL geschikt is voor woonstraten, fietspaden en kleinere wijkontsluitingswegen. 

Alle duurzame lichtoplossingen van Lightronics worden CO2-neutraal geproduceerd en zijn buitengewoon energiezuinig. Met de nieuwste generatie producten willen we duurzaamheid naar het hoogst mogelijke niveau tillen, zowel tijdens de productiefase, gedurende de levensduur en hergebruik van het product. 

 

Boom & Bonheur

Standnummer 3.6.50 
boombonheur.com

Unieke bomen en solitairen 

Bij het ontwerp van buitenruimten wordt vaak een visualisatie gemaakt, waarbij de sfeer van de ruimte van het scherm spat. In de uitvoering wordt deze visualisatie echter vaak opgeofferd en wordt het gezien als een toekomstperspectief. Door de productie van unieke bomen en solitairen met een eigen karakter heeft de ruimte vanaf aanplant sfeer en ambiance. 

Bij het ontwerpen en inrichten van buitenruimten is een breed spectrum aan producten van belang. De dode materialen kunnen eenvoudig in een duidelijke visualisatie verwerkt worden en geven direct dit beeld bij aanleg. De planten en bomen geven de ruimte leven, textuur en ambiance, echter is de verscheidenheid in individuen beeldbepalend. Het gebruik van gestandaardiseerde visuele 3D planten of foto’s zorgt dan vaak voor een fraaier beeld dan in de praktijk wordt aangelegd.  

De unieke sfeer van een ontwerp kan al met een aantal strategisch geplaatste unieke bomen en solitairen verkregen worden. Door samen een selectie te maken van de planten die passen in het beeld of door specifieke planten te verwerken in het ontwerp kan de ruimte direct af zijn. 

 

Net4S en Arkance

Standnummer 4.2.17
net4s.nl
arkance.world

Ketensamenwerking door digitale transformatie GIS & CAD

Ervaar bij stand 4.2.17 hoe Net4s en InfraCAD het gebruik en de uitwisselbaarheid van geo-informatie van objecten in de openbare ruimte optimaliseren en standaardiseren op basis van NLCS en IMBOR. Daarmee realiseren we een reductie van het informatieverlies binnen de projectencyclus (beheer- plan-ontwerp-realisatie-inwinnen-beheer), een kwaliteitsimpuls van de beheerdata en een reductie van faalkansen.

Onderstaande demonstraties op de beurs komen tot stand door gebruik te maken van standaard configureerbare producten van Net4s (Xchange4s producten aan GIS-kant) en Arkance (InfraCAD product aan CAD-kant).  

Demonstratie 1 
Xchange4s NLCS Ex- & Import product:  Gesloten dataloop, geautomatiseerd informatie uitwisselen tussen uw GIS-beheer omgeving (ArcGIS) en uw project CAD omgeving (InfraCAD).   

Demonstratie 2 
Xchange4s KLIC-Import & KLIC-Export, Regie op de  Kabels- & Leidingen in de ondergrond van uw organisatie door inzicht en beheer binnen ArcGIS in zowel 2d als 3d. 

Demonstratie 3 
Xchange4s Veldwerk: Eenvoudig Geo informatie in het veld met AR, LIDAR en GPS Meetstok as a Service.   

Ten slotte brengen we ook nog graag onze lezing onder uw aandacht: “Faalkansen omlaag door grote kwaliteitsimpuls voor beheerdata” donderdag 26 sept 10:45, lezingenzaal 2.  

 

Pol Heteren BV

Standnummer 3.4.43 
pol.nl/resign

 

POL Re-Sign®: het duurzaamste verkeersbord is allang in uw bezit 

POL Heteren biedt een duurzaam alternatief voor nieuwe aluminium verkeersborden. Overbodige en afgekeurde borden krijgen hiermee een nieuw leven. 

 De verkeersborden worden op een duurzame manier refurbished. Door krachtige waterstralen wordt de folie verwijderd. Het gebruikte regenwater wordt gefilterd. De Re-Sign machine werkt op zonne-energie. Bij het proces komen geen toxische stoffen vrij en er worden geen chemische stoffen gebruikt.  

Nadat het verkeersbord is voorzien van nieuwe folie is het klaar om weer gebruikt te worden. Dit proces kan meerdere keren worden herhaald, waardoor de levensduur van een bord tot wel 80 jaar wordt verlengd.  

Begin vandaag nog met het inleveren van oude verkeersborden. We geven er een hoge vergoeding voor. Overgaan op POL Re-Sign betekent dat u verkeersborden circulair inkoopt. Dé manier om aan deze wens van de Rijksoverheid te voldoen. 

Wilt u weten hoe POL Re-Sign kan bijdragen aan uw duurzaamheidsdoelen? Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijk adviesgesprek. Neem contact op met onze afdeling verkoop en ontdek de voordelen van POL Re-Sign verkeersborden. Samen zetten we de volgende stap naar een beter milieu! Bord voor bord. 

 

Seijsener

Standnummer 3.2.34 
seijsener.com

Marktstroom®: Moderne energievoorziening voor markten en evenementen 

Marktstroom staat synoniem voor innovatie en efficiëntie in de energievoorziening voor openbare ruimtes. Met de focus op duurzaamheid, transparantie en gebruiksgemak, biedt Seijsener de oplossing die zowel financieel als ecologisch voordelig is. Geen onverwachte kosten, geen overlast van traditionele aggregaten, en altijd een duidelijk overzicht van je verbruik. Kies voor Marktstroom® en stap over op een toekomstgerichte, betrouwbare en eenvoudige manier van energievoorziening voor jouw marktkraam of evenement. 

Dankzij contactloze, achteraf-verrekening op basis van het daadwerkelijke verbruik, biedt Marktstroom® gemak en transparantie voor alle gebruikers en ontzorgd het de gemeente.  Vergeet de tijden waarin de marktmeester alle kramen moest bezoeken en het verbruik een gok was. Nu regelt een handige app alles!  Gebruikers kunnen met slechts een paar handelingen een aansluiting kiezen en activeren. Zodra men dat doen, begint de levering aan de gekozen aansluiting. De kosten worden na afloop automatisch afgeschreven. 

In de installaties van Seijsener zit een controller welke naadloos communiceert met het Marktstroom-platform.  Na een eenmalige, gratis registratie op de website, kan een gebruiker elk Marktstroompunt in Europa zelf bedienen. 

U bent van harte uitgenodigd om onze stand te bezoeken op de Vakbeurs Openbare Ruimte in Utrecht. We kijken ernaar uit u te ontmoeten en u uitgebreid te informeren  over onze marktstroom oplossingen, die specifiek ontworpen zijn om uw gemeente te ontzorgen.  

 

Easypath

Standnummer 4.4.36 
easypath.nl

Hoogwaardige en duurzame gekoppelde fiets- en voetpaden van Easypath

De openbare ruimte is urgenter dan ooit. Denk hierbij aan uitdagingen aangaande duurzaamheid, natuurexclusiviteit en gezondheid. Easypath houdt zich voortdurend bezig met innovatie en richt zich op de toekomst. De vakbeurs Openbare Ruimte is dan ook een uitgelezen platform om onze innovaties aan u te laten zien. 

Easypath ontwikkelt, levert en realiseert hoogwaardige en duurzame gekoppelde fiets- en voetpaden. De onderling gekoppelde elementen zijn voorzien van een uiterst een fijne-, veilige- en stroeve oppervlaktestructuur, waardoor deze tot het meest innovatieve, veilige en comfortabele fietspaden van Nederland behoren. 

Easypath® heeft duurzaamheidsvoordelen in elke fase van de levensduur, te weten productie van beton, aanleg van het fietspad, gebruik, sloop, verwerking, en recycling. Daarnaast heeft Easypath® aantoonbaar een lagere Total Cost of Ownership dan andere materialen (asfalt, betontegels, beton in situ) vanwege de lange levensduur van 80-100 jaar, gering onderhoud en hoge restwaarde. Onze producten zijn opgenomen in de Nationale Milieudatabase. Wij vertellen u hier graag meer over in onze stand op de vakbeurs. 

 

Lees ook: