Steenwijkerland zet in op verbeteringen in openbare ruimte

woensdag 21 augustus 2024

Het stationsgebied in Steenwijk, toegangspoort voor duizenden toeristen op weg naar Giethoorn, is een andere plek in de openbare ruimte die wordt aangepakt.

In 2024 investeert de gemeente Steenwijkerland opnieuw in de openbare ruimte. Concreet staan er vijf projecten op het punt van beginnen. 

Voor de komende drie jaar is er een extra budget van € 200.000 beschikbaar om een aanzienlijke verbetering van onze openbare ruimte te realiseren. Vorig jaar hebben we al veel bereikt, en dit jaar pakken we diverse projecten in de gemeente op. Deze projecten zijn voortgekomen uit de wensen van inwoners, plaatselijke belangenorganisaties en wijkverenigingen. 

De gemeenteraad van Steenwijkerland heeft extra financiering goedgekeurd voor de jaren 2023, 2024 en 2025, bedoeld voor de opwaardering van de openbare ruimte. Dit budget komt bovenop de jaarlijkse onderhoudskosten. Het college van B&W heeft besloten om deze extra middelen te investeren in projecten die door de inwoners als belangrijk worden beschouwd. In samenwerking met plaatselijke belangen en wijkverenigingen is een wensenlijst samengesteld, waaruit elk jaar projecten worden geselecteerd voor uitvoering.

Lees op de website van gemeente Steenwijkerland meer over de inhoud van de projecten.