Vakbeurs Openbare Ruimte: Exposanten uitgelicht, deel 2

maandag 16 september 2024

Op 25 en 26 september vindt in de Utrechtse Jaarbeurs de Vakbeurs Openbare Ruimte plaats. Straatbeeld licht alvast enkele exposanten uit. In deze aflevering zijn dat Grijsen, Normec Rei-Lux, Mh2O, Signify, IPC Groene Ruimte en Falco. 

Grijsen 
Standnummer 4.1.40 
www.grijsen.nl

Verantwoorde keuzes maken bij de aanschaf van straatmeubilair?  

De openbare ruimte speelt een belangrijke rol in elke samenleving. De verscheidenheid aan functies voor alle gebruikers zorgt ervoor dat de openbare ruimte vaak zorgvuldig gepland moet worden. 

Straatmeubilair speelt daarin een onmisbare rol. Stuk voor stuk draagt straatmeubilair, zoals banken, afvalbakken, plantenbakken en fietsbeugels, bij aan de uitstraling en de leefbaarheid van elke buitenruimte. 

De keuzes die gemaakt worden bij de inrichting van de openbare ruimte gaan verder dan functie en esthetiek. Ze raken kernvragen over duurzaamheid, kosten-efficiëntie en de visie op de inrichting van de openbare ruimte. 

Wij denken graag mee met ontwerpers, beleidsmedewerkers en inkopers. Kom bij ons langs en bekijk ons assortiment of ga met ons in gesprek over de keuzes die je kunt maken.  
 

Normec Rei-Lux
Standnummer 3.4.15
normecrei-lux.nl

Ruim 20 jaar ervaring in openbare veiligheid

Normec Rei-Lux draagt al meer dan 20 jaar bij aan de openbare veiligheid met het meten van objecten. Het team van ervaren meettechnici heeft meer dan 600.000 objecten gemeten door de jaren heen. 

Naast 3d-stabiliteitsmetingen, voert Normec Rei-Lux ook stabiliteitsberekeningen uit voor lichtmasten en krachtberekeningen voor overspanningen. Voor lichtmasten is zo’n berekening van belang wanneer er andere objecten aan masten worden bevestigd die niet opgenomen zijn in de oorspronkelijke berekening. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe led-armaturen of reclameborden.  

Onze engineers kunnen berekenen welke kracht een voorgenomen overspanningsinstallatie (eventueel met ornamenten of kerstverlichting) zal uitoefenen. Dankzij deze berekening kan een installatie veilig bevestigd worden en kan gecontroleerd worden of de overspanning veilig is. 

 

MH2O 
Standnummer 3.6.12
mh2o.eu

Waterspeelplaatsen - leerzaam, leuk en nuttig 

Spelen met water en zand blijft het leukste wat er is! Maar hoe kun je een mooie, veilige en duurzame waterplaats aanleggen, mét een optimale infiltratie, waarin kinderen zich helemaal kunnen uitleven?  

Waterspelen is zoveel meer dan spetteren en lol voor de kinderen. Waar haal je het water vandaan en waar kan het naartoe? Hoe ga je er zuinig mee om en wat doe je met overtollig water? Welke materialen gebruik je om een waterspeelplaats altijd operationeel te hebben en de beheerskosten in de hand te houden?  

Mh2o integreert concept, ontwerp, productie, realisatie en beheer. Door jarenlange ervaring en innovatie gecombineerd met een groeiend team van gedreven experts is Mh2o uitgegroeid van producent van waterpompen tot dé waterspeelplaats-specialist.  

Een waterspeelplaats geeft unieke mogelijkheden om spelen en educatie te koppelen aan klimaatadaptatie en dat is waar Mh2o zich helemaal in z’n element voelt. Een leuke speelplaats op een openbare plek, waar regenwater een bestemming krijgt en waarbij ook nog eens een mooi object in een wijk, natuurgebied, speeltuin of het schoolplein verrijst.  

 

Signify
Standnummer 3.2.04
signify.com

Wat je doel ook is, wij zorgen dat je er sneller komt! 

Door over te stappen van conventionele verlichting op connected ledverlichting kan tot wel 80 procent worden bespaard op verlichtingsgerelateerd elektriciteitsverbruik. We noemen deze transitie de Green Switch en het is één van de snelste en meest effectieve manieren om dichter bij je duurzaamheidsdoelen te komen. 
 
Wij helpen je graag berekenen hoeveel jij kan besparen op de energiekosten voor je bedrijf of gemeente. Het is de hoogste tijd om ons energienet te ontlasten, zodat we ook in de onze toekomstige energiebehoefte kunnen voorzien. Als we morgen alle verlichting in Nederland vervangen voor LED, kunnen we met de vrijgekomen energie maar liefst 2,1 miljoen elektrische auto’s extra opladen. Waar wachten we nog op? Komen jullie ook in actie? Kom naar onze stand en test daar je snelheid en reactievermogen!  

Ready. Set. GO en racen naar de Signify stand! 

 

IPC Groene Ruimte
Standnummer 3.6.46
ipcgroen.nl

Opleidingen aanpassen aan het integrale karakter van deze tijd

Als opleidingsinstituut voor de leefomgeving is het onze missie om jou of jouw organisatie op te leiden, zodat je een positieve bijdrage kunt leveren aan de ruimte waarin we wonen, werken en recreëren. Nationaal staan we dan ook voor de uitdaging om hier invulling aan te geven, zoals vastgelegd in de Omgevingswet. 

De Omgevingswet, samen met wereldwijde afspraken zoals Sustainable Development Goals (SDG) en de Europese Green Deal, bepaalt hoe onze fysieke leefomgeving er in de toekomst uitziet. Dat is nog best complex. Om je op weg te helpen verzamelen, filteren en bundelen wij de kennis en leren we je vaardigheden zodat opleidingen en trainingen passen bij nieuwe denk- en werkwijzen en het integrale karakter van deze tijd. 

 

Falco 
Standnummer 4.1.35
falco.nl 

FalcoJop: Zitplek speciaal ontworpen oor jongeren  

Falco neemt deel aan de Vakbeurs Openbare Ruimte op 25-26 september in Utrecht, waar we trots onze nieuwste en populairste producten presenteren. Bezoekers kunnen kennismaken met het FalcoJop (Jongeren OntmoetingsPunt), een innovatieve overdekte zitplek ontworpen voor jongeren.

Het FalcoJop combineert duurzaamheid en gebruiksgemak met een stijlvol design dat perfect past in elke openbare ruimte. Daarnaast tonen we een fietsenrek met geïntegreerd oplaadpunt en de robuuste FalcoBloc afvalbak, beide ontworpen om functionaliteit en esthetiek te verenigen. 

Als primeur introduceren we ons speciaal ontworpen fietsenrek voor fatbikes, ontwikkeld door onze eigen ontwerpers en geproduceerd in onze fabriek in Vriezenveen. Dit nieuwe rek speelt in op de groeiende populariteit van fatbikes en biedt een veilige en efficiënte parkeermogelijkheid. 

Onze projectadviseurs, Erik Vos en Marcel Ganzeboom, staan tijdens de beurs klaar om u te adviseren en al uw vragen te beantwoorden. Wij nodigen u van harte uit om onze stand te bezoeken voor een persoonlijk gesprek en om te ontdekken hoe wij met onze oplossingen kunnen bijdragen aan uw projecten. Graag tot ziens in Utrecht! 

 

Lees ook: