Future Green City 2024 World Congress in Utrecht komt eraan

donderdag 12 september 2024

Het is bijna zover! Het Future Green City World Congress (van 23-26 september in Utrecht) staat op punt van beginnen. Tijd om een kaartje te kopen en jezelf met een retourtje Utrecht toegang te verschaffen tot wereldwijde verzamelde kennis. En belangrijker nog: in gesprek gaan met die collega’s uit binnen- en buitenland. 

Binnen en buiten kennis verdiepen en verbreden

Samen met de makers van De Dag van de Stad heeft de organisatie een programma opgesteld dat het de moeite waard maakt om naar Utrecht af te reizen. Maak een keuze uit het programma op inhoud of op werkvorm. En dat kan zowel buiten als binnen!

Ga mee met een van Field Trips XL naar verschillende steden in het land of stap in een Utrechtse urban trail. Blijf je liever binnen? Kies dan een workshop XL, classroom of filmvoorstelling. In de workshop XL van twee uur word je eerst met kennis gevoed door buitenlandse collega’s en werk je daarna intensief aan je eigen praktijk. In de filmvoorstellingen maak je kennis met de praktijk in verschillende landen en ga je in gesprek met de makers. Ben jij meer het actieve type neem dan eens een kijkje in een serious game sessie of duik in een debate arena.

Keynotes die er toe doen

Bekijk de zeven programmalijnen en de bijbehorende keynote sprekers op de congres website. Vanuit Azië Kongjian Yu (China) en Siew Leng Fun (Singapore) over sponge cities en urban design. Lilli Licka (Wenen) en Tina Saabi (Kopenhagen) belichten de stadsontwikkeling in hun steden. Carine Saloff-Coste (Parijs) en Anthony Paul Diaz (Seattle) zullen specifiek op de vergroening van de stad in gaan. Marco te Brömmelstroet en Adriaan Geuze zorgen voor de Nederlandse inbreng in het keynoteprogramma.

In verschillende masterclasses komen daarnaast ‘hot-shots’ als Cecil Konijnendijk (3-30-300 regel) en Pierpaolo Mudu (World Health Organisation) aan het woord.

Wereldwijde vakkennis in 170 sessies uit 32 landen

Uit meer dan 250 ingediende voorstellen hebben we 170 verschillende sessies uit 32 landen geprogrammeerd. Van Argentinië tot Canada, van Kameroen tot Taiwan, de Filipijnen en Nieuw-Zeeland. Naast de sprekers uit al deze landen komen leden van  partnerorganisaties World Urban Parks (WUP), International Federation of Municipal Engineering (IFME) en International Association of Horticultural Producers (AIPH) naar Utrecht. Ook vergaderen verschillende netwerkorganisaties zoals de International Federation of Landscape Architects (IFLA), European Landscape Contractors Association (ELCA) en het netwerk Eurocities op het congres. Ook deze collega’s zijn in Utrecht te spreken.

Early birds, drinks & bites

Het inhoudelijk gevarieerde programma is omlijst. Voor de liefhebbers (met óf zonder jetlag) beginnen we ’s ochtends vroeg om 7.30 uur met early bird sessies in het Utrechtse centrum. We laten onze buitenlandse deelnemers graag eens een fietsspitsuur zien. Maar ook in de avonduren is het niet stil. Een welkomstreceptie door de gemeente Utrecht, en een mini-festival hartje stad op de Pandhof. AIPH organiseert bovendien tijdens het congres het World Green Cities galadiner.

Special forces: Young professionals

Geen Future Green City zonder het enthousiasme en de denkkracht van de generaties die de stad met toekomst gaan bouwen en bewonen. Tijdens het hele congres, maar op dinsdag 24 september in het bijzonder ruim baan voor de aanstormende generaties. Met onder andere de finale van de Future Green City Student Challenge en de AIPH Youth award. Een congres voor denkers en doeners. Bouwen aan de openbare ruimte met toekomst. De beweging kan overal beginnen. Vanuit het beleid of vanuit de uitvoering.

Registreer je als deelnemer

Ga naar de website om het volledige programma te bekijken en registreer je als deelnemer. Als young professional ben je extra voordelig uit. Ga samen met je collega’s, maak er een teamuitje van. Kom je met vijf collega’s of meer? Dan is er een groepskorting bovenop.