Rijk stelt vier miljoen euro beschikbaar om biodiversiteit te herstellen

vrijdag 3 mei 2024

Om de natuur gezond te houden, is het belangrijk dat er voldoende biodiversiteit aanwezig is. Daarom investeren de ministeries OCW en LNV en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek samen vier miljoen euro voor onderzoek naar een natuurinclusieve samenleving. 

Het onderzoek is vooral gericht op biodiversiteit in de bebouwde omgeving. 

De beide ministeries investeren elk één miljoen euro, voor een thematisch programma binnen de Nationale Wetenschapsagenda. De NWO verdubbelt dit bedrag weer, zodat er in totaal vier miljoen beschikbaar is. 

Nationale Wetenschapsagenda

De Nationale Wetenschapsagenda is een overheidsprogramma, en moet er zorg voor dragen dat iedereen mee kan doen aan onderzoek en de samenwerking tussen diverse partijen bevorderen. Wetenschappers, bedrijven, overheden, burgers en maatschappelijke organisaties krijgen zo de kans samen te werken en beter aan te sluiten bij maatschappelijke uitdagingen. Door samenwerking tussen verschillende groepen helpt het programma om actueel onderzoek te stimuleren, waarbij er draagvlak is voor de oplossingen en deze ook toepasbaar zijn.